Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

5η πάλι η Εθνική!

Εχθές και σήμερα, απλά δεν μιλιέμαι. Η εθνική για τρίτη Ολυμπιάδα κατακτά την 5η θέση και όπως στους Ολυμπιακούς της Αθήνας χάνει τους ημιτελικούς για ένα τρίποντο.
Το παιχνίδι ήταν πολύ ποιοτικό με τους Αργεντίνους να έχουν σε μεγάλη μέρα τους Ντελφίνο και Τζινόμπιλι.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το είδα για αυτό και δεν το αναλύω παραπάνω. Ούτε θα κρίνω τη τελευταία φάση, θα ήταν νομίζω άδικο. Είχα δει τον αγώνα που έγινε πριν 4 χρόνια στην πατρίδα μας που η εθνική έχασε από την Αργεντινή αν και προηγούταν μέχρι και 14 πόντους λίγα λεπτά πριν το τέλος. Εκείνο το ματς ήταν αυτοκτονικό από την Εθνική. Στο χθεσινό η εθνική ήταν αυτή που κυνήγαγε το σκορ προς το τέλος.
Τότε , οταν η Αργεντινή πήρε το χρυσό ήξερα πως μπορούσε κάλλιστα στη θέση της να είναι η δική μας εθνική, μιας και τους είχαμε κολλήσει κυριολεκτικά στον τοίχο. Φέτος όμως η Αργεντινή δεν είναι τόσο καλή όπως τότε. Το παράλογο είναι πως η Εθνική μπορεί να μην είναι , όπως νόμιζα, η καλύτερη όλων των εποχών αλλά από το 2004 είναι πολύ καλύτερη.
Ίσως να φταίει η κόυραση ή ο κορεσμός που έχουν πλέον κάποιοι παίκτες. Μην ξεχνάμε πως εδώ και 4 χρόνια τα παιδιά κάνουν ελάχιστες μέρες διακοπές. Φέτος δε, εξαιτίας προολυμπιακού αλλά και ολυμπιακού τουρνουά ακόμα λιγότερες.
Ευχή μοναδική να μην μείνει κανένα κουσούρι όπως να τους ¨κόβονται¨ τα πόδια κάθε φορά που φτάνουν στα προημιτελικά των επόμενων ολυμπιακών τουρνουά ή κάθε φορά που θα παίζουν με την ομάδα από την χώρα του ταγκό.

2 σχόλια:

tkouleris είπε...

afou i argentini evaze oti shootare eksw apo ta 6,25. Ti na peis. Tespa....paiksame kala...

Javatzis είπε...

Ναι ρε φίλε! Ειδικά αυτός ο Ντελφίνο ήταν ασταμάτητος. Η γελιογραφία στο kourkouti τα λέει όλα: http://kourkouti.yooblog.gr/2008/08/21/1509/