Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Baldur's Gate 2


Έχει περάσει περίπου 1 μήνας από τη στιγμή που είδα τους τίτλους τέλους ενός από τα κορυφαία RPGs όλων των εποχών. Το Baldur's Gate 2 είναι ένας εξαιρετικός τίτλος. Μαζί με το expansion του τελειώνουν την ιστορία που συναντήσαμε στο πρώτο BG. Μία ιστορία επική, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Bioware.

Ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού δεν μπορεί να κριθεί. Τα γραφικά σήμερα, 10 περίπου χρόνια μετά, είναι ξεπερασμένα, ίσως και τότε να μην ήταν η τελευταία λέξη των γραφικών. Σαφέστατα πιο όμορφα και ζωντανά από το πρώτο Baldur's Gate, αλλά νομίζω πως δεν ήταν από τους τομείς που δόθηκε μεγάλη βαρύτητα.Το ίδιο ισχύει για τον ήχο. Tο soundtrack του παιχνιδιού πάντως είναι πανέμορφο και βοηθάει πολύ στην εμπειρία του παιχνιδιού.

Στο Baldur's Gate 2 υπάρχει η δυνατότητα να εισάγεις τον χαρακτήρα του πρώτου BG. Ο ήρωας βρίσκεται σε κάποιες φυλακές χωρίς να θυμάται ούτε πως βρέθηκε εκεί, ούτε το γιατί. Ένας άγνωστος τύπος μόνο, που ξέρει το παρελθόν και την καταγωγή του ήρωα, κάνει πάνω του κάποια πειράματα. Η ιστορία είναι ωραία και η πλοκή της κρατάει τον παίκτη.Επίσης, όπως πρέπει σε ένα RPG, ο κόσμος είναι τεράστιος γεμάτος με ενδιαφέρουσες ιστορίες και περιπέτειες για τον χαρακτήρα μας.Tα quests ενώ είναι πολλά δεν επαναλαμβάνονται.H δουλειά σε αυτό το κομμάτι είναι τουλάχιστον άξια θαυμασμού.

Ο χειρισμός είναι ίδιος με όλα τα RPGs της εποχής. Οι μάχες παίζονται σε γύρους. Μου πήρε 1-2 μήνες να ξανασυνηθίσω τον χειρισμό σε αυτές. Έπειτα τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και άρχίσα να χρησιμοποιώ στρατηγική στις επιθέσεις μου με πολύ καλύτερα αποτελέσματα 

Το expansion του BG2(Throne of Bhaal) κλείνει την ιστορία. Αν και έχει τεράστια διάρκεια, σχεδόν 50% του κανονικού-60 ώρες περίπου, αποτελείται από το quest της ιστορίας μόνο. Βέβαια, έχοντας δεθεί με τον χαρακτήρα του, ο παίκτης δεν εκνευρίζεται.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα για ένα all time classic RPG και ίσως το καλύτερα υλοποιήσιμο D&D game που έφτιαξε η Bioware. Η ποιότητα και η ποικιλία του τίτλου τον έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών

Δεν υπάρχουν σχόλια: