Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Dark Knight Rises

Επί της ευκαιρίας που πήγα και είδα τη συγκεκριμένη ταινία, αποφάσισα να επιστρέψω σε αυτό το blog με ένα post. Ξέρετε πως πάει, ανάλογα με τα κέφια μπορεί να γραφούν και άλλα posts ή μπορεί να κάνω και μήνες να ξαναγράψω.

Dark Knight Rises λοιπόν. Η ταινία που κλείνει μία από τις κορυφαίες τριλογίες στο σινεμά, το κάνει με άκρως ικανοποιητικό τρόπο. Ίσως να μιλάμε για τη καλύτερη ταινία της τριλογίας.

Η ταινία μας γνωρίζει με τον Bane, o οποίος αν και δεν είναι τόσο badass στα κόμικς, στη τριλογία είναι ο ισχυρότερος και καλύτερος villain. To χάος που δημιουργεί δεν έχει προηγούμενο. Το σενάριο στέκεται στο ύψος του και είναι γεμάτο με ανατροπές, έξυπνα δοσμένες -φωνάζουν Nolan-, αν και υπάρχει γκρίνια για κάποιες τρύπες αλλά και το τέλος της ταινίας. Δεν θα ήθελα να γράψω περισσότερα για το φόβο spoilers. Σκηνοθετικά, η ταινία είναι στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει ο Nolan στις δύο προηγούμενες προσπάθειες.

O Christian Bale για ακόμα ταινία είναι πολύ καλός! Αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος κινηματογραφικός Batman μέχρι σήμερα. Στη συγκεκριμένη ταινία παίρνει και περισσότερο χρόνο. Συγκλονιστικός είναι ο Tom Hardy. Παίζοντας τον villain της ταινίας παραδίδει έναν Bane που φοβάσαι να σταθείς δίπλα του, παρόλο τη μειωμένη εκφραστική δυνατότητα λόγω της μάσκας που φοράει. Ας μη κάνω σύγκριση με το Joker γιατί σε πολλούς μάλλον δε θα αρέσει. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί στέκονται στο ύψος τους και αποδίδουν αρκετά καλά τους ρόλους τους. Θετική εξαίρεση ο Michael Cane που αν και με μειωμένη παρουσία κάνει αισθητή τη παρουσία του με κάποια συναισθηματικά ξεσπάσματα, και αρνητική η Hathaway, που ο ρόλος της θα μπορούσε να μην υπάρχει, προσωπική άποψη αυτή.

Γενικά η ταινία μου άρεσε αρκετά. Το βάρος στους ώμους του Νolan ήταν αρκετά μεγάλο με όλο το hype που ο ίδιος δημιούργησε με τις προηγούμενες ταινίες. Παρόλ'αυτά τα κατάφερε μία χαρά και παρόλα τα λάθη, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί η ταινία του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: