Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Titan Quest GoldΣε όλο αυτό το διάστημα που σταμάτησα να γράφω πέρασαν από τα χέρια μου πολλά καλά games. Από τα πλέον ενδιαφέροντα, είναι το Titan Quest Gold. Το Titan Quest Gold είναι ένα πακέτο που περιέχει το πρωτότυπο Titan Quest και το expansion Immortal Throne. Η δημιουργός εταιρία, η Iron Lore, δεν τα κατάφερε και έκλεισε αλλά αυτό που παρέδωσε είναι ένας κορυφαίος τίτλος στη κατηγορία του hack and slash. To παιχνίδι δεν τα πήγε καλά σε πωλήσεις γιατί είχε πολλά bugs και το marketing του ήταν κακό. Η εταιρία προσπάθησε να διορθώσει πολλά issues, εξού και τα πολλά patches, αλλά μετά το κλείσιμο της ανέλαβε η κοινότητα εξαλείφοντας σχεδόν όλα τα issues.

 Είχα γράψει για ένα πρόβλημα που είχα προσπαθώντας να patchάρω το πρωτότυπο πριν 2,5 χρόνια στα XP. Τώρα δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Γενικά στο προηγούμενο PC είχα πολλά κολλήματα που τώρα δεν υπήρχαν, αν και προληπτικά πριν το ξεκινήσω απενεργοποίησα την επιλογή Hardware accelleration στα settings του ήχου.

Τεχνικά μιλάμε για τον κορυφαίο hack & slash τίτλο που έχει βγει ποτέ στο PC. Ακόμα και μετά το Diablo 3, και τη μικρή ενασχόληση μου στη beta του, το πιστεύω αυτό. Όμορφα περιβάλλοντα με μεγάλη ποικιλομορφία, ζωντανά χρώματα και τρομερή προσοχή σε λεπτομέρειες. Ειδικά σε υψηλές αναλύσεις και με τα γραφικά στο full, κάτι που πλέον δεν κοστίζει τόσο πολύ μιας και ο τίτλος είναι αρκετά παλιός, το οπτικό αποτέλεσμα είναι θεσπέσιο. Ο ήχος ικανοποιεί και τα κομμάτια του soundtrack που ακούγονται μέσα στο παιχνίδι είναι αρκετά καλά.

Σεναριακά, μη περιμένει κανείς κάτι φοβερό. Σε τέτοια παιχνίδια η ιστορία είναι εκεί για να σου δώσει λόγο να χαρείς το πολύ στιβαρό gameplay. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα στον αρχαίο κόσμο. Έχει χαθεί η επικοινωνία μεταξύ θεών και ανθρώπων και οι δρόμοι έχουν  κατακλυστεί από τέρατα. Ο ήρωας μας θα ταξιδέψει σε διάφορες γνωστές τοποθεσίες στην Ελλάδα, από όπου ξεκινά, στην Αίγυπτο και στη Βαβυλώνα προσπαθώντας αρχικά να ανακαλύψει το γιατί και έπειτα να σώσει τον κόσμο από τη καταστροφή.

Στα του gameplay το παιχνίδι τελειοποιεί τη συνταγή του Diablo. Απλό, με ψήγματα στρατηγικής, αλλά εθιστικό όσο λίγα παιχνίδια. Οι αντίπαλοι, πλην ίσως κάποιων bosses, πχ ο μεγάλος κακός του main campaign, είναι αρκετά εύκολοι στο Normal. Τα επιπλέον επίπεδα δυσκολίας ξεκλειδώνονται αφού τελειώσει  μία φορά το παιχνίδι και δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω. Οι δυνατότητες που δίνονται στον παίκτη για να φτιάξει το χαρακτήρα του τόσο μέσω skill tree όσο και μέσω αμφίεσης είναι κυριολεκτικά άπειρες.

Μειονέκτημα που θυμάμαι είναι το μικρό invemtory που σαν αποτέλεσμα είχε να αναγκάζεται ο παίκτης να επιστρέφει συχνά πυκνά στη πόλη για να πουλήσει τα καλύτερα από τα drops που είχε, κόβοντας έτσι ον ρυθμό του παιχνιδιού.

H Iron Lore, σε συνεργασία με το community του παιχνιδιού, παρέδωσε ένα τίτλο που βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας των hack & slash. Για κάποιον που είναι λάτρης του είδους και ψάχνει κάτι σαν τα παλιά Diablo, στην τιμή που έχει φτάσει, είναι μία super πρόταση που θα προσφέρει πάρα πολλές ώρες διασκέδασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: