Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Darksiders (Xbox 360)Χαζεύοντας τις αναρτήσεις που έχω ξεκινήσει και δεν έχω ολοκληρώσει μέσα στο 2014 έπεσε το μάτι στο εν λόγω post που ξεκίνησα στις αρχές του χρόνου. Το Darksiders είναι ένας τίτλος που αξίζει τουλάχιστον ένα κείμενο 10 γραμμών καθώς μιλάμε για ένα ποιοτικότατο τίτλο.

Πρόκειται λοιπόν για ένα action-adventure hack & slash τίτλο. Η ομάδα ανάπτυξης, έχει πάρει πολλά καλά στοιχεία από σπουδαιους τίτλους και τα έχει ανακατέψει τόσο μαεστρικά που το αποτέλεσμα εκπλήσσει ευχάριστα. Πχ ο παίκτης θα δει μάχη στο στυλ των God of War και Devil May Cry και εξερεύνηση στο στυλ των Legend of Zelda.

Το σενάριο είναι βασισμένο στη γνωστή ιστορία της αποκάλυψης και αποτελεί μία καλή βάση για το παιχνίδι. Ο παίκτης αναλάμβάνει τον ρόλο του Πολέμου(War), τους ενός από τους 4 καβαλάρηδες, ο οποίος γίνεται summon στον κόσμο, χωρίς όμως να έχει σπάει και η έβδομη σφραγίδα,όπως προβλέπεται από την Αποκάλυψη, ο ίδιος αυτό δεν το ξέρει και έτσι βρίσκεται κατηγορούμενος ότι έφερε την Αποκάλυψη πριν την ώρας της. Πριν τον τιμωρήσει, πείθει το συμβούλιο να του δώσει μία ευκαιρία να βρει ποιός ευθύνεται για όλα αυτά. Έτσι στέλνεται στη Γη, χωρίς τις δυνάμεις του, 100 χρόνια μετά την Αποκάλυψη, μαζί με ένα πνεύμα, τον Watcher ο οποίος τον επιτηρεί και μπορεί να τον σκοτώσει όποτε θέλει αν παρεκκλήνει του σχεδίου.


Όσον αφορά το gameplay το παιχνίδι έχει μπολική δράση, και σχετικά λίγους γρίφους. Τα boss battles είναι χορταστικά, αν και θα μπορούσαν να είχαν λιγότερα ή και καθόλου quick time events σε αυτά.

To παιχνίδι έχει ωραίο art direction που προσωπικά μου θύμισε World of Warcraft. Κατά τα άλλα γραφίκα είναι πολύ όμορφος τίτλος. Ηχητικά επίσης είναι πολύ καλός με εξαιρετικό voice acting, ξεχωρίζουν Liam O' Brien σαν War και o εξαιρετικός Mark Hamill σαν Watcher.

Προσωπικά ανυπομονώ να ασχοληθώ με τη συνέχεια, που από ότι φαίνεται είναι και το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Darksiders είναι μία από τις πληρέστερες single player εμπειρίες της γενιάς που πέρασε

Δεν υπάρχουν σχόλια: