Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Ε, όχι να κόψουνε και τον Bob!



Σίγουρα υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στις μέρες μας με την σύμπτυξη των ασφαλιστικών ταμείων κλπ. Έγω όμως θα ασχοληθώ με μία είδηση της προηγούμενης εβδομάδας.Ένα θέμα για το οποίο διάβασα αρκετά άρθρα στην ελλήνική blog-όσφαιρα. Πάνε να κόψουνε το καλύτερο κόμικ της ελληνικής TV, με την δικαιολογία ότι σε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο, από αυτά που το Channel 9 έχει δείξει χιλιάδες φορές αφού έχουν πάρει τα δικαιωματα μόνο των δύο πρώτων κύκλων, φαίνεται να περιέχει σκηνές βίας(!!!!). Και έλεγα από που μου βγαίνει όλη αυτή η επιθετικότητα τώρα τελευταία! Έλεος, κατηγορούν το πλέον μη βίαιο κόμικ, ακόμα και τα κόμικ του Disney έχουν περισσότερο αίμα.
Βέβαια οι κακές οι γλώσσες επισημαίνουν πως η φασαρία δεν γίνεται για τις "σκηνές βίας" αλλά λόγω του ότι ο Bob είναι υπερβολικά χαρουμενο σφουγγάρι, σε σημείο να χαρακτηριστεί gay. Άρα επηρεάζει τη σεξουαλικότητα των ανήλικων. Αν ήταν έτσι ρε παλικάρια όλοι θα ήμασταν gay και κομμουνιστές, χωρίς τίποτα από τα δύο να είναι κατακριτέο, (βλέπε στρουμφάκια) και serial killers (βλέπε G.I. Joe). Κόβουν αθώες εκπομπές αντί να κόψουν άλλες και άλλες εκπομπές της ελληνικής TV, όπως εκπομπές που αναδεικνύουν την φραπελιά σαν υπερ-φάρμακο ή εκπομπές που βάζουν ψυχικά άρρωστους ανθρώπους να γελιοποιούνται, τραγουδώντας βλακείες. Αλλά εκεί υπάρχουν συμφέροντα που δεν τα ακουμπά το ΕΣΡ.
Ο καλύτερος σχολιασμός της είδησης από τον tragedian. Toν παραθέτω άνευ λοιπών σχολίων:
"Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ που εύστοχα απέδωσε τις προσπάθειες σπίλωσης του Μπομπ στην αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αποπροσανατολίσει από την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Τραγανού Κάβουρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σχέδιο των βιομηχάνων που επιδιώκουν τη διοχέτευση των λυμάτων του Ασωπού στο βυθό του Μπικίνι. Οι εκδόσεις Γεωργιάδη ετοιμάζουν πυρετωδώς τρίτομη βιογραφία του Μπομπ του Μάστορα η οποία, με παρέμβαση του υπουργείου παιδείας, θα μοιραστεί στους μαθητές της έκτης δημοτικού. Το ΠΑΣΟΚ πέθανε..."

3 σχόλια:

tkouleris είπε...

1) Δεν είναι κόμικ είναι καρτούν
2) Οι Τζι αϊ(στο διάολο) Τζο δεν ήταν σιριαλ κιλερς αλλα στρατιώτες των "φίλων" Αμερικάνων
3) Το μόνο καρτούν της Ντισνεϋ που έχει άιμα έιναι το απίθανο Gargoyles που έδειχνε το Μέγκα κάποτε.
4) Τα στρουμφάκια δεν ήταν gay (ισώς ο Μελένιος να ήταν αλλα αυτό είναι απλά φήμες). Απλα υπήρχε η Τατάνα του χωριού για να βγάζουν τα πωθημένα τους τα μικρα Στρουμφ(πραγματί ποιος είναι βιολογικός πατέρας των μωρών Στρουμφ).
5)"Οι εκδόσεις Γεωργιάδη ετοιμάζουν πυρετωδώς τρίτομη βιογραφία του Μπομπ του Μάστορα η οποία, με..." τι σχέση έχει τώρα ο Μπομπ ο μάστορας??? Για το ηλίθια σφουγγάρι δεν μιλάγαμε???
6)Σκηνές βίας είχε και το "Τομ και Τζέρρυ"όπως και όλα τα καρτουν του 60/70 που προσπαθούσαν να κάνουν αστείες σκηνές...
7)Οι εκπομπες που βγάζουν διαφορους χαμηλού νοητικού επιπέδου να κάνουν διάφορες βλακείες δεν φταιν καθόλου. Αντιθετα μάλιστα καλα κάνουν. Εγώ ρίχνω το φτέξιμο στους ιδιοφυής(καλά πολυ ορθογραφία ε??) ηλίθιους που κάθονται και τα βλέπουν.(δεν φταίει ο έμπορος ναρκωτικών αλλά αυτος που αγοράζει ναρκωτικα)

Εγώ λέω να αφήσουμε τα παιδάκια να δουν ότι θέλουν γιατι αργά η γρήγορα θα τα μάθουν. Ζούμε σε σεξιστική κοινωνία και πρέπει τα παιδιά να τα αφήσουμε να βρούνε μόνα τους την σεξουαλικότητα τους και την ιδεολογια τους βάζοντας πάντα στην μικρή ηλίκια την κριτική τους ικανότητα να αναπτυχθει. Διαφορετικά θα έχουμε άλλη μια γενια με άβουλα όντα που ακολουθούν την μέθοδο των πολλών γιατι "έτσι κάνουν όλοι".

Javatzis είπε...

1)Έχεις δίκιο
2)Δεν είπα οτί είναι serial killers, είναι άνθρωποι με όπλα και αυτό μπορεί να κάνει κάποιους(ΕΣΡ) να θεωρήσουν ότι ωθούν τα παιδιά στη βία. Η έκφραση serial killer είναι, επίτηδες, υπερβολική.
3) Όταν λέω αίμα εννοώ βία μη πάει το μυαλό σου κατευθείαν στο splatter.
4) Σε παρακαλώ μην θήγεις τη Στρουμφίτα.Άλλωστε τα μωρά στο καρτούν τα φέρνει ο πελαργός! :P
5) Ο Μπομπ ο μάστορας από ότι ξέρω είναι το πρότυπο του ξενέρωτου εργατικού άντρα αντίθετα με το χαρούμενο σφουγγάρι. Προφανώς για αυτό τον αναφέρει ο tragedian. Και μην βρίζεις τον Μπομπ!!
6)Σωστός
7) Επίσης σωστός. Όμως σκοπός μου ήταν να δείξω ότι το ΕΣΡ όπου θέλει κλείνει τα μάτια.

Anastasia είπε...

Πού ακριβώς έχει ο Bob σκηνές βίας; Μη τρελλαθούμε κιόλας... Θέλω να μάθω περισσότερα στοιχεία(σε ποιό επεισόδιο αναφέρονται;) αν και δε νομίζω οτι ευσταθούν οι κατηγορίες...Επίσης, o Βοb δεν είναι gay..Στο πρώτο επεισόδιο, δείχνει οτι αγαπάει τη Sandy..Τέλος, έχω να δηλώσω το εξής: Bob ζείς, εσύ μας οδηγείς!!