Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Psychonauts



Το Psychonauts είναι ένα action-3D platform game. Βασικός συντελεστής στη δημιουργία του είναι ο Tim Schafer, ο οποίος έχει βοηθήσει σε πολλές επιτυχίες της Lucas Arts όπως το The Secret of Monkey Island, το Monkey Island 2: LeChuck's Revenge,το Day of the Tentacle, το Full Throttle και το Grim Fandango, παιχνίδια που έκαναν την Lucas Arts την πιο πετυχημένη εταιρία στη δημιουργία τίτλων adventures. Απο το 2000, όμως έφυγε από τη Lucas και ίδρυσε την Double Fine Productions. Το πρώτο παιχνίδι της εταιρίας είναι το Psychonauts.
Στον συγκεκριμένο τίτλο, ήρωας είναι ένα 10χρονο αγόρι ο Razputin. Ο Raz, όπως τον καλούνε οι φίλοι του, καταφέρνει να μπει σε μία κατασκήνωση για παιδιά με psychic δυνάμεις με σκοπό να γίνει ένας Psychonaut, πράκτορας δηλαδή με psychic δυνάμεις, προτού έρθει ο πατέρας του και τον πάρει πίσω.
Γραφικά το παιχνίδι είναι καλοφτιαγμένο χωρίς να είναι βαρύ. Οι πίστες του παιχνιδιού είναι από τις πιο πρωτότυπες που έχω δει σε video games. Ο ήχος κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.
Το παιχνίδι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μόνο προς το τέλος τα βρήκα σκούρα. Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι πως για να περάσεις κάποιες πίστες στο Psychonauts πρέπει να σκεφτείς, δεν είναι δηλαδή ένα παιχνίδι αποκλειστικά με ξύλο. Ακόμα το παιχνίδι έχει κυρίως χιουμοριστικούς διαλόγους γεγονός που σε κρατά μέχρι τέλους στον τίτλο.
Το Psychonauts, όχι άδικα, έχει βγει και σε PS2 αλλά και Xbox. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο παιχνίδι λόγω της πρωτοτυπίας που το διέπει καθώς και λόγω του πολύ δυνατού του σεναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: