Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Αρχίζει το Euro 2008



Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές γίνεται η εκκίνηση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων σε Αυστρία και Ελβετία, με τον αγώνα Ελβετία-Τσεχία. Μία διοργάνωση που είναι η πρώτη, αυτόυ του καλοκαιριού, μίας σειράς αθλητικών διοργανώσεων. Οι επόμενες κυριότερες είναι το προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στην Αθήνα και οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Πεκίνο.
Το Euro λοιπον ξεκινά και σε αυτό συμμετάσχει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η εθνική μας ομάδα. Με ελπίδες για μία καλή πορεία, κάτι που δεν σημαίνει κατανάγκη,την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Έτσι και αλλιώς είναι η τρίτη μόλις φορά που η Ελλάδα φτάνει σε τελική φάση και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Βέβαια ελέω της κατάκτησης της κορυφής στην προηγούμενη διοργάνωση, το να μη περάσει στην επόμενη φάση, και ας είναι σε αμφίρροπο όμιλο, θα θεωρηθεί αποτυχία.
Το καλό με αυτή τη διοργάνωση είναι πως έχει πολλά φαβορί και άρα περισσότερο ενδιαφέρον. Οι Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία και Ολλανδία είναι τα θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης, χωρίς να υποτιμά κανείς ομάδες θεωρητικά ασθενέστερες όπως πχ η Ρωσία, η Κροατία ή η δική μας Εθνική.
Μοναδική (μεγάλη;) απούσα η εθνική Αγγλίας, αλλά το προκάλεσαν οι ίδιοι.
Let the games begin!

Δεν υπάρχουν σχόλια: