Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Πάει το Euro!


Το Euro 2008 τελείωσε εχθές με το μεγάλο τελικό μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας. Οι Ισπανοί κατάφεραν μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι να κατακτήσουν την ποδοσφαιρική κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 44 χρόνια αναμονής, χάρη στο γκολ του δαιμόνιου εχθές Φερνάντο Τόρρες. Οι Ισπανοί ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και δίκαια κατάκτησε την πρώτη θέση. Οι Γερμανοί από την άλλη φάνηκαν κουρασμένοι και δεν απέδειξαν μέσα στον αγώνα το ρητό του Λίνεκερ που ακούστηκε καμιά χιλιοστή φορές αυτές τις μέρες.
Οι μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά ήταν αδιαμφισβήτητα η Ρωσία και η Τουρκία. Οι Ρώσοι γιατί απέκλεισαν την ομαδάρα της Ολλανδίας, παίζοντας ολοκληρώτικό ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν τεράστια ονόματα στη σύνθεση τους και οι Τούρκοι για το απίστευτο πείσμα που δείξαν σε όλα σχεδόν τα ματς, ανατρέποντας πολλές φορές την εις βάρος τους κατάσταση.
Όσο για την Ελλάδα; Δεν είχε καλή πορεία. Δεν πρέπεινα ξεχνάμε πως αποκλείστηκε απο δύο χώρες που η μία έφτασε στα ημιτελικά και η άλλη πήρε την κούπα. Όπως δεν πρεπει να ξεχνάμε πως αυτή η εθνική ένα μήνα πριν το Euro έκανε πλάκα στη Πορτογαλία, κερδίζοντάς την 2-1, καθώς επίσης πως ήταν η μόνη ομάδα που σε όμιλο προκριματικών πέρασε με 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: