Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Gears of War


Το Gears of War είναι ένα καταπληκτικό τρίτου προσώπου action παιχνίδι από την Epic Games και τη Microsoft Game Studios. Είναι με διαφορά το καλύτερο action που έχω παίξει και με έκανε να καταλάβω γιατί το χρησιμοποίησε η Microsoft για να πουλήσει Xbox360.
Γραφικά, το pc μου δεινοπάθησε. Τελικά με όλες τις ρυθμίσεις στο medium για να μήν κολλάει δεν μπορώ να πω πως δεν έμεινα ικανοποιημένος καθώς το παιχνίδι χρησιμοποιεί την μηχανή του Unreal Tournament 3. Η Epic Games έκανε καταπληκτική δουλειά σε αυτό τον τομέα. Δημούργησε ένα μουντό κόσμο που σε απορροφάει από την πρώτη στιγμή. Ένα πολύ καλό στοιχείο που προσθέσανε είναι ο τρόπος που στοχεύει ο παίκτης. Όπως φαίνεται και στο video η κάμερα έρχεαι και κάθεται στον ώμο του παίκτη.Ακόμα, οι ήχοι του παιχνιδιού είναι σε υψηλό επίπεδο όπως επίσης και η επική μουσική που δένει το παιχνίδι.
Σεναριακά, το παιχνίδι δεν είναι κάτι το μοναδικό. Οι άνθρωποι που έχουν επικοίσει σε ένα πλανήτη, όνομα δεν θυμάμαι, έρχονται αντιμέτωποι με τους εξωγήινους του πλανήτη που ζουν υπόγεια σε αυτόν. Στην προσπάθεια να κερδίσουν τον πόλεμο καταστρέφουν τον πλανήτη. Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του Marcus Fenix ενός πεζοναύτη ο οποίος είναι φυλακισμένος από τους ανθρώπους για κάτι που έκανε, δεν θυμάμαι να εξηγεί τι ακριβώς. Τον αποφυλακίζουν αφού τα πράγματα είναι σκούρα στον πόλεμο και χρειάζονται όλοι. Και από εκεί αρχίζει το "γλέντι".
Η δράση είναι ακατάπαυστη. Ορδές εξωγήινων κάνουν τη ζωή δύσκολη στον παίχτη. Ο παίκτης πρέπει να παίρνει στρατηγικές θέσεις μέσα στα διάφορα μέρη για να έχει κάποια ελπίδα επιβίωσης.Να χρησιμοποιεί το περιβάλλον προς όφελος του και για προφύλαξη. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως τo Gears of War χαρακτηρίστηκε third person tactical shooter και αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που πρέπει να παίζεται το παιχνίδι. Ακόμα η AI τόσο των εξωγήινων όσο και των συντρόφων του Fenix είναι είναι αρκετά καλή.
Η πιο δύσκολη μάχη είναι στο τέλος του παιχνιδιού απέναντι στο μεγάλο αρχηγό του παιχνιδιού, και εγώ τη κέρδισα γιατί ο τυπάς κόλλησε σε ένα σημείο της πίστας, κάνοντας τη ζωή μου πιο εύκολη. Διαφορετικά τον θεωρώ ώς ένα από τους δυσκολότερους αρχηγούς σε παιχνίδι.
Το Gears of War, θεωρώ πως είναι η εξέλιξη των action παιχνιδιών χαρίζοντας μία απαράμιλλη εμπειρία σε όποιον το δοκιμάσει. Είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να κάνεις αναβάθμιση το pc ή να αγοράσεις το XBox360


Δεν υπάρχουν σχόλια: