Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

GTA IV (Xbox 360)To GTA IV αποτελεί το καλύτερο παιχνίδι της σειράς GTA της εταιρίας Rockstar. Κάθε παιχνίδι της εν λόγω εταιρίας είναι κυριολεκτικά διαμάντι όμως το GTA IV είναι δικαιότατα στη κορυφή.

Στο παιχνίδι ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του Niko Bellic, ενός Σέρβού που φτάνει στην Αμερική, στην πόλη της Liberty City, για μία καλύτερη ζωή αλλά και να βρει κάποιους από το μυστηριώδες παρελθόν του. Αν και το παιχνίδι ξεκινάει όπως σχεδόν όλα τα παιχνίδια της σειράς, δηλαδή γνωρίζεις κάποιους και τους κάνεις δουλειές με ανατάλλαγμα κυρίως χρήματα, το σενάριο είναι πολύ πιο δουλεμένο καθώς οι ανατροπές είναι τέτοιες που κάνουν το παίκτη να συμπαθήσει τον πρωταγωνιστή, πράγμα που δεν συνέβαινε παλιότερα. Είναι τέτοια η πλοκή που ο Niko γίνεται ένας από τους τραγικότερους πρωταγωνιστές σε video game.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο κόσμο του παιχνιδιού. Πρώτα η πόλη της Liberty City. Πρόκειται για μία μικρογραφία της Νέας Υόρκης όπου πραγματικά μπορείς να βρεις τα πάντα από χαμόσπιτα μέχρι ουρανοξύστες, εκκλησίες, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα, comedy clubs, strip clubs και πολλά πολλά άλλα.Η πόλη σφίζει από ζωή και η ποσότητα της δουλειάς που έχει γίνει στη κατασκευή της πρέπει να είναι απίστευτη. Έπειτα είναι λεπτομέρειες όπως τα προγράμματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών που έχουν φτιαχτεί, το γεγονός ότι μπορείς να παίξεις μπιλιάρδο,bowling, βελάκια (darts), που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Η Rockstar έχει φτιάξει ένα απίστευτο κόσμο γεμάτο ζωή που δείχνει πως είχε δώσει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό το τομέα.

Γραφικά το παιχνίδι είναι πανέμορφο. Δεν θυμάμαι να έπεφτε σε σκηνές δράσης το frame-rate, ακόμα και στις πολύ έντονες, πράγμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Τα ανθρώπινα μοντέλα είναι λεπτομερέστατα. Γενικά η μηχανή γραφικών κάνει θάυματα στο παιχνίδι. Ο ήχος είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα voices των πρωταγωνιστών ταιριαστά και ποιοτικότατα.

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι αρκετά μεγάλη. Όμως το gameplay είναι τέτοιο που δεν το βαριέσαι έύκολα. Ο τίτλος περιέχει και multiplayer που όμως δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Μειονεκτήματα στον τίτλο υπάρχουν. Όμως δεν είναι τέτοια που να μειώνουν την ποιότητα του παιχνιδιού.

Tο GTA IV ήταν από τα κορυφαία παιχνίδια του 2008. Tα 10ρια έπεφταν βροχή και όχι άδικα. Το παιχνίδι είναι μία από τις πιο πλήρεις gaming εμπειρίες μέχρι σήμερα!Δεν υπάρχουν σχόλια: