Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς... βιβλία(;)


OK το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι, ευγενικά θα το γράψω, ότι να ναι.

Από εκεί όμως μέχρι να μην υπάρχουν βιβλία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το βασικότερο για το οποίο θα έπρεπε να μεριμνήσει το υπουργείο Παιδείας δηλαδή, είναι το λιγότερο ντροπιαστικό για το ίδιο το υπουργείο αλλά και τη χώρα γενικότερα..

Γενικά με τα θέματα με τη παιδεία δεν ασχολούμαι. Στους ρυθμούς που τρέχει η ζωή απλά παρατηρώ τα τεκταινόμενα και δεν έχω άποψη. Όμως αυτή η είδηση χτυπάει άσχημα. Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς μετά από τέτοια εξέλιξη είναι την παραίτηση κάποιων από το υπουργείο. Δεν με νοιάζει γιατί έγινε κάτι τέτοιο. Αν είναι λόγοι οικονομικοί ή λάθους στην οργάνωση του όλου έργου. Μπορεί η κοινωνία μας να βρίσκεται υπό διάλυση αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται κανονικά. Προσοχή, αναφέρομαι στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όχι στη τριτοβάθμια, καθώς εκεί τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Είναι κάτι που δεν θυμάμαι να έχει γίνει ξανά και είναι μεγάλη ντροπή εν έτει 2011 να συμβάινει. Άλλωστε μιλάμε για τη μόρφωση της νέας γενιάς και όχι για κάτι ανούσιο από τα τόσα που ακούμε καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: