Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Samsung Nexus S


ΟΚ, είχα πει πως το επόμενο κινητό θα είναι μάλλον το Galaxy Ace. Όμως ευτυχώς τα ραντάρ μας είναι ανοικτά. Ο τελευταίος "έρωτας" ήταν ένα κινητό που μόνο ως προς το hardware είναι της Samsung, το software είναι αποκλειστικά της Google.

Δύσκολα θα έπαιρνα κάτι άλλο τα Χριστούγεννα. Έχοντας εκφραστεί για αυτό στα αδέρφια μου με τα καλύτερα λόγια, φανταστείτε τί δώρο με περίμενε εχθές, για την ονομαστική μου εορτή.

Το Nexus S είναι ο διάδοχος του HTC Nexus One. Δεν είναι το επαναστατικό κινητό. Σαν χαρακτηριστικά hardware είναι παρόμοιο με το Galaxy S. Συγκεκριμένα έχει οθόνη 4 ιντσών, επεξεργαστή 1 Ghz, 512 MB RAM και 16 GB μνήμη για αποθήκευση. Η οθόνη του είναι ίσως η πρώτη που έχει Contour display, δηλαδή έχει μία κοιλότητα δεν είναι flat. Αυτό, θεωρητικά, έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες οθόνες. Επίσης επειδή έχει μόνο software από Google είναι το πρώτο κινητό που παίρνει αναβαθμίσεις του Android λειτουργικού. Μειονεκτήματα του κινητού  είναι η έλλειψη radio, η μη δυνατότητα να προστεθεί επιπλέον μνήμη και ότι στη χώρα μας κυκλοφορεί με οθόνη S-LCD και όχι S-AMOLED.

Ο λόγος που το κοίταξα είναι πως παρόλα τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του, ενώ την άνοιξη ήρθε στην Ελλάδα με υψηλή τιμή(450+ €), αρκετά καταστήματα έρίξαν την τιμή το καλοκαίρι σε προσιτά για μένα επίπεδα.

Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω ανοίξει καν αφού πρώτα θέλω να βρώ προστατευτικό για την οθόνη και ίσως θήκη αλλά σήμερα θα γίνει και αυτό, και ίσως σε επόμενο post να γράψω  για το κινητό εντυπώσεις.

2 σχόλια:

George Poulios είπε...

Να το χαίρεσαι το κινητό σου Σταύρο!! Καλό WiFi internet και στις παραλίες τώρα... όχι μόνο σπίτι με ταβανοθεραπεία...

Javatzis είπε...

Thank you George! Ωραίο το blog σου,btw! Δεν μας είχες πει ποτέ για αυτό :P