Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Mass Effect 2 (Xbox 360)




To Mass Effect 2 είναι το μεσαίο μέλος της πρώτης τριλογίας ενός από τα νεότερα franchises της Bioware. Το 3ο μέλος της σειράς βγαίνει τον Μάρτιο του 2012 και αναμένεται να κλείσει την τριλογία όσο επικά την ξεκίνησαν και τη διατήρησαν οι 2 πρώτοι τίτλοι. Το Mass Effect 2 είναι ένα καλοφτιαγμένο action-RPG που κάποια στοιχεία του το κάνουν μία μοναδική εμπειρία ανεξαρτήτου πλατφόρμας (PC,360,PS3).

Το σενάριο ξεκινάει εκεί που σταματάει αυτό του προηγούμενου τίτλου. Αν και τα γεγονότα στην αρχή του τίτλου είναι κάπως υπερβολικά, κρίνονται αναγκαία, για να δώσουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ξανακάνει customize τον χαρακτήρα του. Έτσι μπορεί ο χρήστης να αλλάξει τα πάντα. Φύλο, class, εμφάνιση. Ένα χαρακτηριστικό που διαφημίστηκε πάρα πολύ και από τον πρώτο τίτλο, είναι ότι πολλές από τις αμφίρροπες αποφάσεις που πήραμε στο πρώτο Mass Effect μεταφέρονται εδώ και θα υποστούμε τις επιπτώσεις, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με τις αποφάσεις αυτού του παιχνιδιού στο σενάριο του τρίτου μέρους.

Γραφικά το παιχνίδι είναι κορυφαίο. Πανέμορφα γραφικά, πολύ μεγάλη ποικιλία σε περιβάλλοντα, πραγματικά κανένα μέρος δεν μοιάζει με κάποιο άλλο, παρόλο που νομίζω πως η μηχανή γραφικών είναι ίδια με αυτή του πρώτου τίτλου. Ένα πολύ θετικό στον τομέα αυτό είναι πως δεν παρουσιάζεται πτώση του frame-rate, όσο χαμός και να γίνεται στο παιχνίδι Ο ήχος κυμαίνεται σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, το soundtrack είναι επικό και η επιλογή των κομματιών ταιριάζει γάντι.




Στο gameplay έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις μάχες, που είναι πιο προσεγμένες, ενώ τα RPG στοιχεία του τίτλου περιορίζονται. Έχουν φύγει αρκετά στοιχεία, όπως το inventory με ότι αυτό συνεπάγεται. Στη θέση των διαφορετικών armors, abilities κλπ υπάρχουν τα upgrades που πάνε σε όλη την ομάδα. Αν και οι απλοποιήσεις αυτές αρχικά τρομάζουν, οι μάχες είναι τόσο καλά δομημένες,και το σενάριο τόσο δυνατό, που μετά από λίγο συνηθίζει ο χρήστης και υπερευχαριστιέται το παιχνίδι. Ένα ακόμα θετικό του τίτλου είναι πως τα περίεργα loadings στους... ανελκυστήρες του πρώτου Mass Effect έχουν αντικατασταθεί με γρηγορότερα κανονικά loading screens, γεγονός που δεν κόβει το ρυθμό.

Το Mass Effect 2 είναι ένας από τους κορυφαίους τίτλους του 2009 και λόγω περιεχομένου, ένας τίτλος που πραγματικά αξίζει κάποιος να ασχοληθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: