Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Steve Jobs - λίγες σκέψεις...


Σήμερα το πρωί έμαθα για το θάνατο του Jobs και πραγματικά στεναχωρήθηκα. Ήταν μόλις 56 χρονών και πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας.

 Αν και παλιότερα με γοήτευε η ιδέα να αγοράσω προϊόντα (iphone,ipod touch) από την Apple, πλέον τα θεωρώ αρκετά overrated. Δέχομαι ότι μπορεί η σκέψη μου να μην είναι απολύτως σωστή, αλλά όταν ένα προϊόν είναι πίσω τεχνολογικά από προϊόντα του ανταγωνισμού ενώ κοστίζει περισσότερο, εγώ του βάζω αυτή τη στάμπα. Παρόλα τα παραπάνω δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι η Apple είναι αυτή τη στιγμή η Νο1 εταιρία στον κόσμο με φανατικό κοινό. Αυτά τα οφείλει αποκλειστικά στον Steve Jobs. Ένα ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο που μπόρεσε να δημιουργήσει ανάγκες στο καταναλωτικό κοινό. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, ούτε και κακό, και για αυτό ο άνθρωπος αυτός θα έχει για πάντα το σεβασμό μου.

 Λίγες ώρες αφού πέθανε κάποιοι σχεδόν τον έχουν θεοποιήσει! Όχι δεν μπορώ να τον βάλω δίπλα στον Bell και στον Αϊνστάϊν, ούτε να τον χαρακτηρίσω Picasso της Πληροφορικής. Δέχομαι πως είναι ένας πρωτοπόρος της τεχνολογίας, αλλά μέχρι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: