Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Jack Keane


Την πεθύμησα τη κατηγορία των adventures. Έτσι καπάκι μετά το Crysis κοιτώντας τις επιλογές μου είδα το Jack Keane. Tο εξώφυλλο που θύμιζε Monkey Island ήταν αρκετό για να με πείσει. Όταν το έτρεξα όμως, μία ανησυχία με έπιασε. To logo του δημιουργού ήταν γνωστό...Deck 13. Η δημιουργός του βαρετού Ankh 2. Όμως ευτυχώς έκανα λάθος. Το νέο πόνημα της εταιρίας είναι μέχρι στιγμής το καλύτερό της adventure.

Ο Jack Keane είναι ένας απατεωνίσκος καπετάνιος. Αφού τον βοηθήσουμε να δραπετεύσει από μία δύσκολη κατάσταση, λαμβάνει μία αποστολή, από τη βρετανική μυστική υπηρεσία (long story don't ask) και κάπως έτσι ξετυλίγεται μία ιστορία που είναι ενδιαφέρουσα, αν και καθόλου πρωτότυπη. Παρόλη την έλλειψη πρωτοτυπίας καταφέρνει να κρατήσει τον παίκτη καθόλη τη διάρκεια του τίτλου.Βοηθάνε πολύ και οι, άλλοτε έξυπνες και άλλοτε χαριτωμένες, ατάκες των NPCs αλλά και του Jack. Το παιχνίδι απότελείται από 13 ενότητες που αν και κάθε ενότητα είναι σχετικά μικρή το παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλο σαν σύνολο.

Γραφικά το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο. Παρόλο που η μηχανή γραφικών είναι παλιά, τη δουλειά της την κάνει τέλεια Χωρίς να δημιουργεί κάτι το εξαιρετικό ή εξωπραγματικό δίνει την αίσθηση που απαιτείται για ένα χιουμοριστικό adventure με πειρατική θεματολογία . Οι χαρακτήρες είναι αρκετά πρωτότυποι και καλοφτιαγμένοι.Το παιχνίδι περιλαμβάνει μία ποικιλία όμορφων τοποθεσιών με ωραία χρώματα  Ηχητικά είναι εξίσου καλό το παιχνίδι. Οι ηθοποιοί που δίνουν τις φωνές τους κάνουν τη δουλειά τους καλά, αν και λίγο με χάλασε η φωνή του Jack.

To Jack Keane δεν είναι το καλύτερο adventure όλων των εποχών. Όμως είναι ένα παιχνίδι που αποδίδει φόρο τιμής σε adventures του παρελθόντος και διηγείται μία ιστορία σωστά, χωρίς να καταφεύγει σε μπαλώματα, όπως πολλά σύγχρονα adventures. Οι χαρακτήρες με τις θεότρελες προσωπικότητες και οι εξίσου θεότρελες καταστάσεις που δημιουργούνται κάνουν τη παραμονή του παικτη στον τίτλο ακόμα πιο ευχάριστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: