Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος Στο παρών post θα έπρεπε κανονικά να γράψω για την εμπειρία μου με το Witcher,κάτι που έχω αργήσει να κάνω, αλλά πραγματικά χαλάλι. Πήγα πριν περίπου 10 μέρες στο κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ στο κέντρο της Αθήνας, να δω την ταινία: Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος, αγγλιστί The Dragonphoenix Cronicles: Indomitable, της πρώτης ελληνικής ταινίας επικής φαντασίας που προέρχεται από ελληνικό κόμικ του Γιάννη Ρουμπούλια.

Είναι απίστευτο πόσο αρνητισμός μπορεί να υπάρξει, μόνο και μόνο από τις προηγούμενες 2-3 γραμμές. Παρατηρούσα σε φίλους που το έλεγα να με κοιτάν με δυσπιστία: "Μπορεί εδώ να γίνει μία τέτοιου είδους ταινία;" Και όμως μπορεί και μάλιστα να είναι πολύ καλή.

Η ταινία είναι διάρκειας 2 ώρες με ένα καλογραμμένο σενάριο με πλοκή και ανατροπές. Βρισκόμαστε στο Elebros που η αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα έχει καταλάβει μετά από πολλές μάχες. O πρωταγωνιστής, ο Dragar ο βάρβαρος, όντας σκλάβος, το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει στο χωριό και στη γυναίκα του, την Brenna. Δραπετεύει στη πρώτη ευκαιρία λοιπόν παίρνοντας σαν όμηρο τη Valeria, κόρη του στρατηγού που μόλις τον αγόρασε. Έτσι ξεκινάει ένα ξέφρενο κυνηγητό για να σωθεί η κόρη του στρατηγού και να σκοτωθεί ο Dragar.

Το σενάριο έγραψαν ο Γιάννης Ρουμπούλιας που έχει γράψει και το comic Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα και ο Θάνος Κερμίτσης ενώ τη ταινία σκηνοθέτησαν ο Θάνος Κερμίτσης και ο Άρης Καπλανίδης. Οι 2 σκηνοθέτες, έπαιζαν κιόλας και ήταν κατά τη προσωπική μου άποψη και οι καλύτεροι ηθοποιοί της ταινίας. Ο Ρουμπούλιας, που κατέχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ είναι καλός ηθοποιός και ξέρει από υποκριτική, μπορείς να δείς εδώ και εδώ παλιότερες δουλειές του, και στο συγκεκριμένο ρόλο είναι απίστευτα εκφραστικός, κάτι κάνει λάθος. Ίσως παραείναι πράα η φωνή του για το ρόλο ενός βαρβάρου, δεν ξέρω. Από το υπόλοιπο casting ξεχωρίζουν 1-2 μόνο ηθοποιοί ενώ όλοι οι άλλοι δεν τα καταφέρνουν.


Απίστευτη δουλειά στη ταινία έχει γίνει στους τομείς της φωτογραφίας, των κουστουμιών και του soundtrack.Η δουλειά που έχει γίνει στη φωτογραφία δεν έχει προηγούμενο για ελληνικά δεδομένα. Μπορώ να τη συγκρίνω μόνο με blockbuster ταινίες. Σε αυτό βοήθησε και η υψηλή ποιότητα προβολής του κινηματογράφου ΙΝΤΕΑΛ που με έκανε πολύ να σκεφτώ αν πατήσω το πόδι μου ξανά σε Village cinema. Πολύ και καλή δουλειά στα κουστούμια της παράστασης. Τέλος το soundtrack είναι απλά συγκλονιστικό. Με διαφορά το καλύτερο OST ελληνικής ταινίας

Η ταινία είχε budget μόλις 10000 €, τα οποία συγκεντρώθηκαν με crowdfunding ενώ τόσο οι  ηθοποιοί όσο και οι λοιποί συντελεστές συμμετείχαν  αμισθί. Η ταινία θα προβληθεί για λίγο καιρό σε συγκεκριμένες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα ενώ το 14 θα σταλεί σε πολλά festivals κινηματογράφου.Αν θα κάνει επίσημο launch μετά από αυτό δεν το ξέρω. Σίγουρα κάποια στιγμή αργότερα θα βγει και σε DVD.

 Μόνο και μόνο που κριτικοί μίλαγαν για την ελληνική ταινία της χρονιάς λέει αρκετά. Για τους λάτρεις των epic fantasy ταινιών προτείνεται χωρίς πολλά πολλά. Απλά μη περιμένει κάποιος να δει τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Ουσιαστικά τη συγκεκριμένη ταινία την έβγαλαν γιατί γούσταραν να τη βγάλουν και αξίζουν σε όλους τους συντελεστές θερμά συγχαρητήρια για το πολύ ποιοτικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: