Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Ενόψει 2014...

3 μέρες μετά το πέρας του 2013 και όπως περίπου κάθε χρόνο τέτοια εποχή γράφω 2 σειρές για τη χρονιά που πέρασε αλλά και στόχους για αυτή που μόλις ήρθε.

Το 2013, λοιπόν, ήταν μία άκρως κουραστική χρονιά επαγγελματικά χρονιά. Μικρή όρεξη για πολλές αλλαγές και νέα πράγματα. Όχι ότι δεν υπήρχαν και αυτά αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελα.

Η πλέον σημαντική αλλαγή γενικότερα ήταν ότι ξεκίνησα να αθλούμαι, να τρέχω πιο συγκεκριμένα. Κάτι στο οποίο ποτέ δεν ήμουν καλός έχει γίνει μία από τις πιο αγαπημένες αθλητικές δραστηριότητες που έχω κάνει. Είναι απίστευτο πόσο αγχολυτικά μπορεί να λειτουργήσει το τρέξιμο. Μεγάλη αλλαγή στο σώμα μου δεν υπάρχει ακόμα αλλά όταν το Ιούνιο έτρεχα 300 μέτρα και έσκαγα και τώρα τρέχω ασταμάτητα για 40 λεπτά με τα 5.5 χλμ να είναι το ρεκόρ μου κάτι γίνεται. Τώρα πρέπει να ορίσω ένα πρόγραμμα με 3-4 προπονήσεις τη βδομάδα και να βρω όρεξη να το τηρήσω και σίγουρα κάποια στιγμή θα δω τις αλλαγές που επιθυμώ. Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος για το 2014. Προς στιγμήν βέβαια, αναρρώνω από μικροτραυματισμό.

Επίσης, αν και όχι με μεγάλο ζήλο, συνέχισα να διαβάζω βιβλία. Δεν θα πω αριθμό, μη γίνουμε και ρεζίλι, αλλά από όσο θυμάμαι από τα δύο τελευταία έτη υπήρχε αύξηση το 13, πράγμα πολύ θετικό που θέλω να συνεχιστεί τη χρονιά που ήρθε.

Το μεγάλο μαράζι είναι το να γράφω κώδικα στο σπίτι. Ζήτημα να έχω ασχοληθεί παραπάνω από 2-3 ώρες όλη τη χρονιά. Δεν είχα ερεθίσματα βέβαια αλλά δεν το κυνήγησα καθόλου. Αυτό πρέπει να διορθωθεί με το νέο έτος και γρήγορα μάλιστα.

Μεγάλος σκοπός το 2014 είναι η... εργενοποίηση, αν υπάρχει τέτοια λέξη, να νοικιάσω δηλαδή δικό μου διαμέρισμα, εί δυνατόν πιο κοντά στη δουλειά. Το έχω παρακαθυστερήσει, υπήρχε λόγος, και αν και θα υπάρξουν αντιδράσεις είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Τέλος, σκοπός είναι να ξαναρχίσω πιο δυναμικά τα posts εδώ μέσα. Εντάξει, πόσο χειρότερα μπορώ να κάνω από 9 posts σε μία χρονιά; ε;#famous_last_words

Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει υγεία και όλα αυτά , ίσως και πολύ περισσότερα, θα γίνουν. Υγεία και όρεξη για αλλαγές λοιπόν και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.


2 σχόλια:

Thodoris Kouleris είπε...

Εύχομαι όλα αυτά που θέλεις να γίνουν Σταύρο. Σε σχέση με τον αθλητισμό είναι θέμα προγραμματισμού και όρεξης...κυρίως όρεξης. Αν μέσα σου υπάρχει όρεξη τότε όλα θα γίνουν.

Το θέμα του κώδικα είναι απλά μέχρι να σκεφτείς κάτι που σε ενδιαφέρει και να ασχοληθείς μαζί του. Βέβαια το ότι η επαγγελματική σου ασχολία έχει να κάνει με προγραμματισμό ίσως να σου τρώει ενέργεια...αλλά ρε γαμώτο από κάπου πρέπει να ανακτήσουμε την ενέργεια αυτή ;)

Τέλος, όλα να πάνε καλά και να μπορέσεις να πας πιο κοντά στη δουλειά σου...ίσως ο χρόνος που θα κερδίζεις από την μετακίνηση σου να σου δώσουν λίγο περισσότερη ενέργεια. ;)

Javatzis είπε...

Θοδωρή, να σαι καλά ρε φίλε! Εύχομαι το 14 και τα δικά σου σχέδια να πραγματοποιηθούν!