Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Στη τιμή του...iPhone

Η τεχνολογική είδηση των ημερών είναι το νέο iPhone 3G, το οποίο έρχεται και στην Ελλάδα μέσα στο έτος.
Δεν θα ασχοληθώ με το gadget, αν και το λιγουρεύομαι λιγάκι, αλλά με τη τιμή του. Σύμφωνα με το άρθρο στο παραπάνω link, το iPhone των 8 GB θα κοστίσει 199 δολλάρια, δηλαδή 127 ευρώ(!!!) στην Αμερική. Όσο δηλαδή κάνει ένα κινητό περιορισμένων δυνατοτήτων εδώ! Όταν όμως έρθει στη χώρα μας θα κάνει πάνω από 400! Λες και ταξιδεύει με αεροπλάνο στη πρώτη θέση!
Προφανώς το εξωφρενικό γεγονός αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο iPhone αλλά σε κάθε κινητό, και όχι μόνο, που έρχεται απ'έξω. Διότι είναι λογικό να ανεβαίνει η τιμή, λόγω μεταφορικών κλπ αλλά έως ένα σημείο. Πόσο περισσότερο αγοραστικό κοινό θα είχαν αν οι τιμές ήταν απλά λίγο μεγαλύτερες από αυτές της Αμερικής; Το μόνο λόγο που βρίσκω είναι πως αν το iPhone ερχόταν σε μια τιμή κοντά στα 200 ευρώ, τι θα τα κάνανε τα κινητά που εκείνη την εποχή θα κοστίζουν το ίδιο; Όχι ότι αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για μία τόσο σοβαρή κερδοσκοπία.
Όχι τίποτα άλλο, απλά να μη παραπονιούνται που ο κόσμος το παραγγέλνει από Αμερική και το ξεκλειδώνει.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Anaferesai sthn timh ths syskeuhs me dietes symvolaio sthn periptwsh ths Amerikhs enw gia Ellada ta 400 (h 500) Eurw 8a einai pi8anws h timh xwris symvolaio...

Javatzis είπε...

Ναι έχεις δίκιο. Αν και το ρεπορτάζ δεν το λέει έπρεπε να το είχα φανταστεί:(