Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Safecracker


Το Safecracker είναι ένα adventure αποκλειστικά και μόνο με puzzles. Αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη αφού καταφέρνει να είναι πολύ καλό, παρόλο τον παραπάνω περιορισμό.
Γραφικά είναι αρκετά όμορφο παιχνίδι. Είναι πρώτου προσώπου με λίγα animations,δηλαδή ουσιαστικά το άνοιγμα πορτών και χρηματοκιβωτίων. Ο ήχος κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα.
Σεναριακά, δεν είναι κάτι τρομέρό. Ένας πολύ πλούσιος και μανιακός με τα χρηματοκιβώτια, πεθαίνει και η οικογένεια του προσλαμβάνει τον ήρωα για να μπει μέσα στο σπίτι και να βρεί τη διαθήκη του συγχωρεμένου. Το σενάριο αποτελέι μία φτηνή δικαιολογία για να σου παραθέσουν ένα μέγαλο όγκο από puzzles.
Τα puzzles είναι πολλά. Δεν είναι ιδιαιτέρως πρωτότυπα όλα αλλά κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Το παιχνίδι με τους γρίφους του σε βάζει να σκεφτείς, να διαβάσεις (π.χ εγώ δεν ήξερα για το Πολυβιανό αλφάβητο ή τους κρυπτογραφικούς δίσκους που χρησιμοποιούσαν στον εμφύλιο στις Ηνωμένες πολιτείες),και γενικά σε ψυχαγωγεί αρκετά. Η δε δυσκολία των γρίφων είναι κυμαινόμενη.
Ανακεφαλαιώνοντας το Safecracker είναι ένα ωραίο adventure χωρίς το τρομερό σενάριο αλλά γεμάτο σπαζοκεφαλιές, για να περάσεις ήσυχα κάποιες ώρες μπροστά από το pc.

Δεν υπάρχουν σχόλια: