Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Art of Murder: FBI Confidential



Αν και έχω αρκετή εμπειρία με τη κατηγορία των adventures, δεν με εντυπωσιάζουν αυτά που σκοπό έχουν να βρεις τον δολοφόνο. Το Art of Murder: FBI Confidential όμως αν και ανήκει σε αυτή τη κατηγορία, κατάφερε να με ενθουσιάσει.
Τα γραφικά του παιχνιδιού δεν είναι τίποτα το τρομερό. Δίνουν μία μουντή ατμόσφαιρα που είναι ότι πρέπει για παιχνίδια μυστηρίου. Παρόλ'αυτά το παιχνίδι είναι βαρύ. Δεν έχω ιδέα πως το καταφέραν αυτό οι δημιουργοί, αλλά όποτε έδειχνε κάποιο video, το framerate έπεφτε αισθητά. Σίγουρα δεν έχω υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας αλλά τα minimum requirements τα υπερκαλύπτω. Δεν καταλαβαίνω τη λογική του να κολλάει στα βιντεάκια από τη στιγμή που τα καταφέρνει μία χαρά σε πιο βαριά παιχνίδια. Αυτό είναι ίσως και το μόνο μειονέκτημα σε ένα κατα τα άλλα φοβερό adventure. Ηχητικά πάλι έιναι μία χαρά. Πάντως και οι δύο παραπάνω τομείς δεν είναι καταλυτικοί για να φανεί η αξία του παιχνιδιού αυτόυ.
Πρωταγωνίστρια στο παιχνίδι είναι η Nicole Bonnet μία νεαρή ντεντεκτίβ του FBI που στη πρώτη της αποστολή, σκοτώνεται ένας συνάδελφός της. Έτσι ξεκινάει την αναζήτηση στοιχείων ώστε να βρει τον δολοφόνο αλλά και να συνεχίσει την έρευνα του πρώην συνεργάτη της. Η ιστορία είναι πολύ καλή και αποτελεί ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του adventure αυτού.
Οι γρίφοι είναι λογικότατοι, δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως όταν βρίσκεσαι σε μία περιοχή το adventure δεν σε αφήνει να φύγεις αν δεν βρεις όλα όσα πρέπει.
Το Art of Murder: FBI Confidential έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να γίνει κλασσικό. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει καθώς ακόμα και στο τομέα των games παίζει ρόλο η προώθηση του προϊόντος. Πάντως δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δημιουργούνται τα adventures μυστηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: