Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Splinter Cell: Double Agent (PS2)


Το Double Agent είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς Splinter Cell. Εγώ έπαιξα τη version για το PS2, η οποία πρέπει να είναι η πιο φτωχή όσο αφορά τα γραφικά.
Το παιχνίδι το έφτιαξαν ουσιασικά δύο studios της Ubisoft εξού και υπάρχουν δύο versions, ένα στη Σανγκάη(Xbox 360, Windows, PlayStation 3) και ένα στο Μόντρεαλ(Xbox, PlayStation 2, Nintendo GameCube, Nintendo Wii).
Γραφικά ήταν το απόλυτο ξενέρωμα για μένα μετά τα πολύ καλά γραφικά που είχα δει στο Chaos Theory, τον τρίτο τίτλο της σειράς, το οποίο είχα παίξει σε PC. Το PS2 δυστυχώς δείχνει τα χρονάκια του άν και μετά τα δύο God of War πίστεψα πως η κονσόλα έχει δυνατότητες. Ίσως να έχει μα δεν ασχολούνται πλεόν με αυτές τα studios.
Σε όλους τους άλλους τεχνικούς τομείς το παιχνίδι είναι σε υψηλά επίπεδα.
Αυτό που ξεχωρίζει το παιχνίδι από τα υπόλοιπα της σειράς είναι πως ο χρήστης σε αρκετές φάσεις πρέπει να σκεφτεί πριν να πάρει αποφάσεις αφού δουλέυει για δύο ουσιαστικά εργοδότες. Έτσι κάποιες φορές πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει κάτι ή όχι με αντίκτυπο στο ρου της ιστορίας, αλλά και στη συμπεριφορά των δύο εργοδοτών.
Παρόλο την παραπάνω καλή ιδέα, το παιχνίδι μου έδωσε την εντύπωση πως απλά έχει το ρόλο της γέφυρας μεταξύ των προηγούμενων και αυτών που θα γίνουν στον επόμενο τίτλο της σειράς, κάτι που δεν μου άρεσε.
Γενικά αν και είναι ένα καλό παιχνίδι δεν φτάνει στα ύψη του προηγούμενου Splinter Cell, και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και με το παραπάνω σε κάθε fan της σειράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: