Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Dracula: Origin



Το Dracula: Origin είναι ένα point & click adventure τρίτου προσώπου που πραγματέυεται μία παραλλαγή του βιβλίου του Bram Stoker "Dracula". Δεν είναι μέλος της σειράς adventure Dracula.Παρόλα αυτά είναι ένα καλό adventure.
Τα γραφικά του είναι τέτοια που την κάνουν τη δουλειά τους.Δίνουν σε κάθε χώρο την αίσθηση που του πρέπει, χωρίς να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Στο PC μου παρατήρησα κάποια κολλήματα αλλά μπορεί να φταίει το PC.Προσωπικά, δεν μου άρεσε ο σχεδιασμός του Dracula καθώς τον έκαναν μοντέλο. Έτσι δεν ήταν καθόλου τρομακτικός.
Ο ήχος είναι σε καλά επίπεδα, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το μόνο που μου την "έσπασε" ήταν η φωνή του ήρωα, που την έβρισκα άλλοτε υπερβολική και άλλοτε ιδιαίτερα πεσμένη.
Στο παιχνίδι παίρνουμε το ρόλο του καθηγητή Van Helsing, o οποίος παίρνει ένα γράμμα από τον Jonathan Harker, o οποίος βρίσκεται στη Τρανσυλβάνια, έχει δαγκωθεί από τον κόμη Dracula και πιο πριν έχει μιλήσει σε αυτόν για τη μνηστή του, Mina. Ο ήρωας καταλαβαίνει πως η Mina κινδυνεύει και προσπαθεί να γλυτώσει τη μνηστή του φίλου του.
Το παιχνίδι έχει πληθώρα γρίφων που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, εξαιρουμένων 1 ή 2. Ένα μειονέκτημα του, ακόμα, είναι το εξαντλητικό pixel hunting που δεσπόζει στο παιχνίδι για την εύρεση κάποιων αντικειμένων. Βέβαια για αυτό οι δημιουργοί έχουν δώσει τη δυνατότητα στο χρήστη πατώντας το spacebar να δει τα hotspots.
Γενικα το Dracula: Origin είναι ένα καλό adventure, χωρίς να είναι κάτι πρωτοποριακό ή πρωτόγνωρο. Τα μειονεκτήματά του είναι λίγα, αλλά δεν το αφήνουν να ξεχωρίσει σε μία κατηγορία που έχει πολύ λίγους καλούς σύγχρονους τίτλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: