Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Tomb Raider : Legend



Η σειρά Tomb Raider είναι ίσως η πιο πασίγνωστη σειρά videogames στον κόσμο. Το Tomb Raider: Legend αποτελεί το 7ο επεισόδιο της σειράς. Με τα προηγούμενα από αυτό να μην είναι τόσο καλά, αν και το Angel of Darkness μου άρεσε, η Eidos άλλαξε ομάδα ανάπτυξης και εμπιστεύτηκε την Crystal Dynamics και βγήκε κερδισμένη.
Γραφικά είναι ένα αριστούργημα. Πληθώρα τοποθεσιών με ωραίες αρχιτεκτονικές, όμορφα χρώματα, καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες και μία Lara πιο sexy από ποτέ. Με εντυπωσίασε πως κάποια επίπεδα έδιναν την αίσθηση του αχανούς που δεν υπήρχε στα προηγούμενα επεισόδια. Γενικά το παιχνίδι έδειχνε εντυπωσιακό χωρίς να έχω όλες τις επιλογές στο full,γεγονός πολύ θετικό. Ο ήχος είναι σε πολύ καλά επίπεδα επίσης.
Το σενάριο είναι καλό και σε αυτό εμπλέκονται εφευρέσεις του Tesla, το Excalibur και το Avalon.
Η κίνηση της Lara επιτέλους βελτιώθηκε και πλέον υπάρχεί μία αίσθηση ελευθερίας που έλειπε από τη σειρά. Ακόμα το παιχνίδι διαθέτει πολλά και συχνά checkpoints για σώσιμο της πρόοδου.
Αρνητικό είναι η μικρή διάρκεια της περιπέτειας που εμένα δεν με χάλασε ιδιαίτερα. Αυτό που με χάλασε είναι πως δεν πρόκειται για αυτοτελή επεισόδιο αλλά η ιστορία συνεχίζεται στον τελευταίο τίτλο της σειράς.
Το Legend είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για τα δεδομένα της σειράς, ίσως το κορυφαίο από όσα Tomb Raider έχω παίξει.Ενα must για κάθε fan της σειράς.


1 σχόλιο:

tkouleris είπε...

to neo tomb raider einai poly kalytero...dokimase kai tin epetiaki ekdosi pou eixe vgei persi ws remake tou prwtou tomb raider...aksizei...