Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Μεγάλοι Έλληνες

Από τις λίγες εκπομπές που βλέπω στη TV είναι οι "Μεγάλοι Έλληνες" του ΣΚΑΙ. Μία παραγωγή που βασίζεται σε format του BBC.
Είχα ξαναποστάρει για αυτό πέρσι το Μάϊο, όταν και είχαν ανακοινωθεί οι 100. Την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ποιοί ήταν στις θέσεις 51-100 και εχθές αυτούς που είχαν τις θέσεις 11-50. Πλέον μέσα από ένα κύκλο 10 εκπομπών θα παρουσιαστούν οι 10 μεγαλύτεροι Έλληνες, σύμφωνα με η ψηφοφορία που είχε γίνει. Ο κόσμος θα ψηφίσει και στο τελευταίο επεισόδιο θα βγει ο μεγαλύτερος όλων.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η τελική δεκάδα. Αποτελείται από τους: Μ. Αλέξανδρο, Γ. Παπανικολάου, Αριστοτέλη, Σωκράτη, Πλάτωνα, Ι. Καποδίστρια, Θ. Κολοκοτρώνη, Ελ. Βενιζέλο, Περικλή, Κ. Καραμανλή.Αλήθεια θεωρεί κανείς τυχαίο πως 4 από τους 10 ήταν πολιτικοί; Αυτό δεν δείχνει ένα φόβο του κόσμου για την κατάντια της σημερινής πολιτικής σκηνής;
Αν και το ποιός θα βγει είναι ηλίου φαεινότερον, βλέπε Μ. Αλέξανδρο, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους η σειρά με την οποία θα βγουν. Μεγάλο ρόλο πιστεύω θα παίξει και ο τρόπος παρουσίασης τους στην κάθε εκπομπή. Μία καλή παρουσίαση μπορεί να βοηθήσει κάποια προσωπικότητα να ανέβει κάποιες θέσεις. Για αυτό το λόγο περιμένω με ανυπομονησία, τις παρουσιάσεις τις επόμενες βδομάδες στην πιο ενδιαφέρουσα σειρά εκπομπών στην ελληνική TV.


2 σχόλια:

tkouleris είπε...

sokratis ftw...e oxi kai megas alekxanrs kalyteros ellinas. tha eprepe na ntrepomaste oti itan ellinas. hitler tis dikis tou epoxis itan....

Javatzis είπε...

Εντάξει δεν έχεις και μεγάλο άδικο, αν και γνώρισε τον ελληνικό πολιτισμό σε άλλες φυλές. Απλά είναι το μεγάλο φαβορί στη ψηφοφορία, λόγω του σκοπιανού αλλά και επειδή ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας στρατηλάτης. Και δυστυχώς ή ευτυχώς η ιδέα της επεκτατικής Ελλάδας είναι πολύ ελκυστική σήμερα.