Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Θα φύγει και ο Βαλβέρδε;

Ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι μία τεράστια ηλεκτρική καρέκλα. Μετά από χρόνια βρέθηκε να καθήσει ένας αξιόλογος ξένος προπονητής και είναι έτοιμοι να τον διώξουν και αυτόν.
Ο Βαλβέρδε χρεώνεται τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση,όταν η ομάδα δεν είχε δέσει ακόμα αλλά της έλειπαν και δύο από τους βασικότερους, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, παίκτες, ο Ντουντού και ο Ντιόγο. Ακόμα χρεώνεται τις δύο ήττες με την Σεντ-Ετιέν, όταν η ομάδα είχε σκάσει από την συνεχή χρησιμοποίηση 12-13 ποδοσφαιριστών. Τέλος, χρεώνεται την αντιμετώπιση που έχει στο θέμα Λέτο.
Για τα δύο πρώτα είναι σαφές πως ο Ισπανός δεν φταίει. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μειονέκτημα και αυτό είναι ότι έχει μόνο μία "καλή" ενδεκάδα. Αν λοιπόν η διοίκηση δεν έχει κάνει μεταγραφές, αν έχει διώξει παίκτες χωρίς να φέρει άλλους ίδιας τουλάχιστον δυναμικότητας, τι φταίει ο προπονητης. Δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Χρησιμοποιώντας αυτή την ενδεκάδα "κλείδωσε" το πρωτάθλημα από τα τέλη Φλεβάρη. Σαν δικαιολογία έχουν κάποιοι το ματς στη Τούμπα που επιτέλους κάποιοι παίκτες από το πάγκο έπαιξαν καλά και τον κατηγορούν για λάθος διαχείρηση του έμψυχου υλικού. Ξεχνάνε όμως πως αυτοί οι παίκτες έπαιξαν πρώτη φορά τόσο καλά, γιατί σε όλους τους είχαν δοθεί ευκαιρίες να δείξουν τι αξίζουν χωρίς να τις επωφελούνται. Αν δε, χρησιμοποιούνταν παραπάνω και έκαναν λαθη που στοίχιζαν βαθμούς θα κατηγορούσαν όλοι τον Βαλβέρδε γιατί βάζει στην ενδεκάδα παίκτες που δεν είναι "ψημένοι". Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή.
Για το θέμα με τον Λέτο πάλι δεν φταίει αν ο κάθε παίκτης τσαντίζεται που βγαίνει σαν αλλάγή ή θεωρεί δεδομένη τη θέση στην ενδεκάδα. Ο Λέτο μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για τη θέση που παίζει, αλλά το αν θα παίξει εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον προπονητή.
Ο Βαλβέρδε είναι από τους λίγους προπονητές που δούλεψαν στον Ολυμπιακό και η δουλειά τους φάνηκε. Ο Ολυμπιακός στην εποχή Βαλβέρδε έπαιξε σύγχρονο ποδόσφαιρο σε λίγα, βέβαια, παιχνίδια(λόγω της μίας εντεκάδας).
Η διοίκηση, ειδικά αν διώξει τον Ισπανό, αποδεικνύει πως δεν τη νοιάζει να βελτιωθεί η ομάδα, απλά κάθε χρόνο να βγαίνει στους ομίλους του Ch. League, για να έχει έσοδα παραπάνω από τα έξοδά της. Με αυτή τη λογική θα βλέπουμε πορείες στην Ευρώπη μία κάθε δέκα χρόνια και αν.
Είναι περίεργο να μην στεριωνει ένας προπονητής στην ομάδα. Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν το έχουν οι προπονητές αλλά κάποιοι άλλοι;


Δεν υπάρχουν σχόλια: