Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Resident Evil 4 (PS2)


Αν μου ζήταγε κανείς να γράψω μία πρόταση για το Resident Evil 4 θα ήταν η εξής: Το Resident Evil όπως θα έπρεπε να είναι.
Το Resident Evil 4 αποτελεί τη 4η συνέχεια ενός από τα κορυφαία franchises. Μόνο που κάνει ένα βήμα παραπάνω. Κρατάει στην ίδια στάθμη τον παράγοντα survival-horror με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, και ανεβάζει στο maximum τον παράγοντα action.
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι απίστευτα όμορφα βοηθώντας στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας ότι το PS2 έχει δυνατότητες και ας θεωρείται ξεπερασμένο. Οι υπόλοιπες versions μάλλον το ξεπερνάνε(PC και N64), αλλά για PS2 είναι πολύ καλά τα γραφικά, πολύ καλύτερα πχ. από το Devil May Cry 3. Ηχητικά είναι επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η μουσική βοηθάει επίσης στην ατμόσφαιρα, όπως και οι ήχοι του παιχνιδιού.
Το σενάριο του παιχνιδιού βρίσκεται έξι χρόνια μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2. Ο παίκτης χειρίζεται τον Leon Kennedy, έναν από τους πρωταγωνιστές του RE 2. Η κόρη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειώ, έχει απηχθεί από αγνώστους. Ήχνη της έχουν βρεθεί στην Ισπανία.Η πρώτη αποστολή του Leon λοιπόν είναι να βρει αν τα ίχνη οδηγουν όντως στην κόρη του προέδρου και να τη σώσει.
Όπως έγραψα και πιο πάνω το παιχνίδι είναι ότι πιο action έχει δώσει η σειρά. Άλλες αλλαγές είναι πως επιτέλους το παιχνίδι φεύγει από την Racoon City και την Umbrella Corp. Κάνει δηλαδή ένα βήμα παραπέρα. Οι κοινοί εχθροι αν και μοιάζουν, δεν είναι ζόμπι.
Το παιχνίδι είναι, για μένα προσωπικά, το κορυφαίο της σειράς. Η δράση που έχει σε συνδυασμό με το ότι ξέφυγε από τα κλισέ της σειράς, είναι στοιχεία που το βελτίωσαν αρκετά. Αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για το μηχανάκι του PS2.


3 σχόλια:

tkouleris είπε...

poly kalo paixnidi. an kai se orismena simeia ekseretika eknevristiko(idios otan prepei na profylakseis tin mikri wste na min tin piasoun ta zombie-like enw tautoxrona prepei na prosexeis min sou epitethoun esena...) alla overall...kalo paixnidi. Gyrw stis 15 ores paixnidiou...

Javatzis είπε...

Βασικά, πρέπει να έχεις παίξει την έκδοση για PC, η οποία από οτι έχω διαβάσει είναι η χειρότερη, όσον αφορά το χειρισμό

tkouleris είπε...

oxi o xerismos einai idios. aplos kapioi eixan parapona pou den mporouses na xeiristis tin kamera me to pontiki me 360 moires. to mono - stin ekdosi gia pc einai ta grafika ta opoia veltionontai an katevaseis kai egkatastiseis to patch.