Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Halo Wars (Xbox 360)Τελείωσα το Halo Wars πριν 10 μέρες. Πρόκειται για ένα strategy τίτλο για τη κονσόλα του Xbox360.

Το Halo Wars όπως δείχνει και ο τίτλος χρησιμοποιεί το σύμπαν του Halo για να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο τίτλο. Η ιστορία διαδραματίζεται 20 χρόνια πριν τα γεγονότα της τριλογίας και 5 χρόνια μετά την πρώτη επίθεση των Covenant, εναντίων των ανθρώπων. Το campaign διηγείται τις περιπέτειες του πληρώματος του διαστημόπλοιου Spirit of Fire, του Sergeant John Forge, του Commander James Cutter και της δρ. Ellen Anders.Ένα αρνητικό είναι πως δεν σε αφήνει έστω και για λίγο να παίξεις με τους Covenant. Κατά τα άλλα έχει ένα σενάριο καλογραμμένο χωρίς να είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Τα γραφικά του τίτλου είναι πολύ καλά. Το να τα συγκρίνω με κάποιο άλλο strategy της εποχής θα ήταν λάθος αφού δεν έχω ασχοληθεί με strategy των τελευταίων χρόνων. Αυτό που μου έκανε τεράστια είναι η ποιότητα των cinematics σκηνών, οι οποίες κοσμούν την αρχή και το τέλος κάθε αποστολής, είναι υψηλότατη, κινηματογραφική. Το animation των χαρακτήρων in game είναι άρτιο. Οι χρωματισμοί και τα τοπία είναι έτσι φτιαγμένα που να θυμίζουν την τριλογία του Halo. Ηχητικά είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα ο τίτλος.

Ο παίκτης βλέπει μία εποχή που οι μονάδες των Spartans μεσουρανούσαν, οπότε σε κάποιες αποστολές χειρίζεται ομάδες αυτών. Δηλαδή εκεί που στη τριλογία ασχολιόταν με έναν, τον Master Chief, εδώ χειρίζεται ομάδα αυτών. Για τους αμύητους οι Spartans είναι η κορυφαία μονάδα των ανθρώπων στο Halo Universe.

Το Halo Wars δεν είναι το κορυφαίο strategy όλων των εποχών. Είναι ένας πολύ καλός τίτλος με μικρό επίπεδο δυσκολίας που παίζεται άνετότατα στο Xbox 360 αφού είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για αυτό το λόγο. Καταφέρνει να κρατά το χρήστη μπροστά από την οθόνη του πρώτα για να το τελειώσει και έπειτα για να κάνει όσα περισσότερα achivements μπορεί.Δεν υπάρχουν σχόλια: