Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Javatzis proudly presents Dragon's Lair




Στις 10 Ιουλίου είχα γράψει ένα review για το adventure Keepsake που μόλις είχα τελειώσει. Είχα γράψει πως με είχε εντυπωσιάσει ένας γρίφος του παιχνιδιού, το Dragon's Lair. O πανέξυπνος αυτός γρίφος φαινόταν αρκετά εύκολος σχεδιαστικά, οπότε άρχισα σιγά σιγά να τον κατασκευάζω, χωρίς βιασύνη και με μεγάλες διακοπές μεταξύ των διαστημάτων που προγραμμάτιζα.Την βδομάδα που μας πέρασε, η κατασκευή του ολόκληρώθηκε επιτυχώς και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Μετά το beta testing που έγινε απ'εμού του ιδίου,του darkheart και της Αναστασίας, το παρουσιάζω εδώ.
Στο Dragon's Lair στόχος είναι να οδηγήσει ο χρήστης τον δράκο στη σπηλιά. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να ανταλλάξει τις θέσεις των χαρακτήρων σύμφωνα με την εικόνα στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν και φαίνεται αρκετά εύκολο είναι ζόρικο παιχνιδάκι που θέλει αρκετή σκέψη για να βγεί.
Το Dragon's Lair είναι open-source. Έχει διαστάσεις 401x501 για να μπορεί να παίζει άνετα σε ανάλυση 1024x768 και άνω. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εδώ και να το κατεβάσετε από εδώ. Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα. Καλή τύχη και καλή διασκέδαση!
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια: τον darkheart για την φιλοξενία του applet στη σελίδα του και τη βοήθεια του στο τέλος του applet καθώς και την Αναστασία για τη βοήθεια της κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αλλά και κατά το beta-testing της εφαρμόγής.

5 σχόλια:

tkouleris είπε...

Σε ανάλυση 800Χ600 δεν παίζει? Νομίζω οτι πρέπει να παίζει κανονικά και σε 800Χ600.

Javatzis είπε...

Ναι παίζει και σε 800x600 απλά είναι πολύ μεγάλο.Δηλαδή για να το δεις ολόκληρο σε ένα browser σε τέτοια ανάλυση πρέπει να βάλεις τον browser σε full screen mode. Αλλιώς πρέπει να ανεβοκατεβάζεις την ροδέλα του mouse σου.

tkouleris είπε...

Ίσως θα μπορούσες απλά να βλέπεις τί ανάλυση έχει ο browser και να ανοίγεις τα ανάλογα png

tkouleris είπε...

Α και κατι ακόμα. Βάλε τίτλο σε αυτό το post...το ξέχασες.

Javatzis είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω πως ξέχασα να βάλω τίτλο. Το post γράφηκε στο πρόχειρο και στην αντιγραφή ξέχασα κάτι τόσο βασικό.
Όσο για την ανάλυση,ναι θα μπορούσα αλλά δεν το έκανα.Πλέον η πλειονότητα των κατόχων υπολογιστή έχουν οθόνες από 17 ίντσες και άνω με ανάλυση 1024x768 και μεγαλύτερη.Το applet βέβαια παίζει και σε μικρότερες αναλύσεις αλλά θα σου σπάσουν τα νεύρα για αυτό αν δεις στο post λέω:"παίζει άνετα" σε τέτοια ανάλυση