Τρίτη 10 Ιουλίου 2007

Keepsake




Τέλος και το Keepsake. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό adventure. Έχω την τύχη τα δύο τελευταία adventure που έχω δοκιμάσει να είναι μικρά διαμάντια.Αναφέρομαι στο Keepsake και στο Moment of Silence. Όμως η λάθος προώθησή τους δεν τα έχει κάνει τόσο γνωστά, σε αντίθεση με άλλα που ενώ είναι μέτρια λόγω σωστής διαφήμισης είχαν καλύτερη τύχη(βλέπε Dreamfall, Scratches κ.α.).
Αλλά ας μείνουμε στο Keepsake. Το background έχει ως εξής: Αναλαμβάνουμε τον ρόλο της νεαρής Lydia που πάει να σπουδάσει μαγεία στην σχολή μαγείας στην κοιλάδα Dragonvale. Όμως όταν φτάνει εκεί δεν βρίσκει κανένα, ούτε καν την φίλη της Celeste, που θα έπρεπε να την περιμένει στην είσοδο της σχολής. Πού χαθηκαν όλοι;Γιατί;
Γραφικά το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο, η σχολή είναι μαγευτική και τεράστια τουλάχιστον μέχρι να την συνηθήσει κανείς. Οι χώροι της σχολής είναι πολύ ωραίοι με χρώματα και φωτισμό που ταιριάζουν. Ηχητικά η μελωδία που παίζει σχεδόν καθόλη την διάρκεια του adventure είναι πολύ όμορφη και καθόλου βαρετή. Μόνο μειονέκτημα το αισχρό voice-acting της Celeste. Ακούγεται λες και βάλανε έναν άντρα να κάνει την φωνή της εντελώς αποτυχυμένα.
Οι πιο σπουδαίοι τομείς σε ένα adventure , για μένα είναι οι γρίφοι και η ιστορία που διηγείται. Σε αυτούς τους τομείς το συγκεκριμένο παίρνει άριστα. Οι γρίφοι και τα mini-games είναι πολλοί και με μεγάλη ποικιλία και το κυριότερο πρωτότυποι. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι.
Πάντως αν τα βρείτε σκούρα με κάποιον το παιχνίδι σας δίνει hints αν πατήσετε ένα κουμπί με ένα ερωτηματικό που υπάρχει στο interface.Αν δεν σας βοηθήσουν ιδιαίτερα τα hints αν to ξαναπατήσετε σας δίνει την δυνατότητα να σας λύσει τον γρίφο το παιχνίδι. Αν δεν είστε πάνω από ένα γρίφο και το πατήσετε σας λέει που να πάτε. Ακόμα επειδή για να γίνουν κάποιοι γρίφοι ή mini-games πρέπει να έχετε κάνει καποια πράγματα πρώτα, αν δεν τα έχετε κάνει πατώντας το hint button σας λέει πως δεν έχετε όλα όσα χρειάζεστε(ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό). Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο ένα mini-game με την ονομασία Dragon's Lair. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα applet με αυτό το παιχνιδάκι.
Το story πολύ καλό, σε κρατάει κολλημένο στο pc μέχρι τέλους.
Το παιχνιδάκι όπως είπα και πιο πάνω είναι διαμάντι. Λίγα λάθη, όπως το voice-acting και η λάθος προώθηση του δεν του επιτρέπουν να θεωρηθεί κλασικό. Παρόλ'αυτά είναι recommended για κάθε adventure fan.
Άντε να δούμε ποιό θα πάρει σειρά..... Σκέφτομαι να βάλω το Guildwars μήπως και το τερματίσω.Το πολύ πολύ να το εγκαταστήσω και να ασχοληθώ με τα άλλα δύο που έχω εγκαταστημένα(WBM και Warcraft Ι). Ή μήπως να λιώσω με Baldur's Gate 2; Το καλοκαίρι είναι εποχή για RPGs, αφού από όταν ήμουν φοιτητής, τότε είχα περισσότερο χρόνο.

Update: Ο κύβος ερρίφθη. Guild Wars, it is.

Δεν υπάρχουν σχόλια: