Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Αγορά αυτοκινήτου!

Ήρθε η ώρα να αγοράσω το πρώτο αυτοκίνητο! Πλέον η οικογένεια το έχει πάρει απόφαση, εγώ ήμουν έτοιμος από καιρό, και το ψάξιμο έχει ήδη αρχίσει.
Το αυτοκίνητο θα οδηγώ εγώ και ο μπελάς...έ ήθελα να πω η Αναστασία. Πρέπει να είναι πεντάθυρο γιατί ένας τουλάχιστον από τους γονείς πρέπει να κάθεται πίσω.
Για να μην ακούσω τα γνωστά περί περιβάλλοντος κλπ, να πω πως στην οικογένεια (5 άτομα) δεν υπήρχε ούτε παλιά ούτε τώρα κάποιος με αυτοκίνητο.
Οι βασικοί υποψήφιοι, όλοι από την πόλη του ανατέλλοντος ηλίου, είναι τα Mitsubishi Colt 1.3, Toyota Yaris 1.3 Terra, Nissan Micra 1.4 Accenta , Daihatsu Sirion 1.3, Suzuki Swift 1.3 GL Special. Καθένα με πλεονεκτήματακαι μειονεκτήματα.
Μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο το Colt το οποίο μας εντυπωσίασε με την ευρυχωρία του και το νεανικό του look. Στα μείον είναι πως στην αντιπροσωπεία που πήγαμε δεν έκαναν κάτι επιπλέον δώρο,πχ ζάντες ή κάτι άλλο, όπως συνήθως κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Προσωπικά,ξεκίνησα προκατηλλειμένος με το Yaris. Είναι το αυτοκίνητο για το οποίο έχω ακούσει τα πιο πολλά θετικά. Είναι και σχεδιασμένο από Έλληνα (άσχετο). Όμως η τιμή του, πιο ψηλή από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, είναι ίσως το μοναδικό μειονέκτημα, μέχρι στιγμής. Όπως όμως μου είπε κάποιος "Στο αυτοκίνητο ότι πληρώνεις παίρνεις".Υπάρχει βέβαια και η λύση της δόσης :). Καλά να είμαστε θα πάμε να το δούμε αύριο το απόγευμα.
Το καλό είναι ότι έχουμε καιρό να το ψάξουμε καθώς η αγορά θα γίνει κατά το Δεκέμβρη που οι αντιπροσωπείες ρίχνουν τις τιμές τους, για να δείξουν αυξημένες πωλήσεις.

2 σχόλια:

tkouleris είπε...

Άντε με το καλό. Καλές γκαζιές :)

Ανώνυμος είπε...

den kserw an to pires i oxi, emeis panw katw me ta idia kritiria kai koitontas metaksu mitsubishi colt,suzuki swift,honda jazz kataliksame sto swift giati eixe kalitero paketo.. emena mou arese to colt to 38yro , to 58yro oxi omws. molis eidame to swift to erwteytikame.. pigaine gia ena test drive kai des (to colt einai ligo kalutero se ipous alla siga twra ,einai mikres oi diafores)