Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Peja is back!


Στο ποδόσφαιρο μπορεί να είμαι ολυμπιακών φρονημάτων, στο μπάσκετ όμως είμαι ΠΑΟΚ! Είμαι ΠΑΟΚ από την εποχή που στην ομάδα παίζανε παίκτες όπως ο Κόρφας, ο Πρέλιεβιτς, ο Μακρέϊ, δηλαδή την εποχή που έξω πήγαινε καλά και μέσα είχε αρχίσει να χάνει έδαφος από τον Ολυμπιακό κυρίως. Μεγάλοι παίκτες τότε παίζανε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ίσως ο μεγαλύτερος, σε αξία, παίκτης ήταν ο Peja Stojakovic, ο οποίος ήρθε και σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 21 του και αφού είχε ξεχωρίσει ήδη στον ΠΑΟΚ, άνοιξε τα φτερά του για το μαγικό κόσμο του NBA. Εννιά χρόνια τώρα έχει αποδείξει πως είναι ένας από τους καλύτερους,αν όχι ο καλύτερος σουτέρ στον κόσμο. Και ας μην είχε την τύχη να παίξει σε κάποια από τις ομάδες τίτλου, με εξαίρεση κάποια χρόνια στους Kings, που επί εποχής Divac και Webber, έφταναν στα play-offs, όπου τα κάνανε μαντάρα.
Μέχρι πρόπερσυ ήταν στους Indiana Pacers, μετά από ανταλλαγή των Kings.Από πέρισυ, πάλι με ανταλλαγή, πήγε στους New Orlean Hornets. Σε 13 αγώνες είχε 17,8 πόντους ξεκινώντας σε όλους βασικός. Έκει που έβρισκε τον εαυτό του ήρθε ένας τραυματισμός που τον άφησε έξω για 319 μέρες. Προχθές επέστρεψε σε φιλικό σημειώνοντας 13 πόντους και άλλους 7 εχθές.
Γνώμη μου είναι πως ο Peja δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα. Σε ηλικία 30 χρονών έχει ακόμα πολλά να δώσει τόσο στο NBA όσο και στην εθνική ομάδα της χώρας του.

3 σχόλια:

tkouleris είπε...

Ο Πέντζα είναι μεγάλος παίχτης. Δεν διφωνεί κανείς μ'αυτό. Καλό βέβαια θα ήταν να γυρίσει στην Ευρώπη και μάλιστα στον ΠΑΟΚ για να τελείωσει εδώ την καρίερα του. Έχει 4 χρόνια το πολύ ακόμα να παίξει σοβαρό μπάσκετ αν δεν ξανατραυματιστεί. Ας γυρίσει πίσω στον ΠΑΟΚ και στην Έλλαδα...

javapapo είπε...

μεγάλος παιχτης- και φυσικά το έδειξε και στο NBA! περιμένω την στιγμή που θα επιστρέψει να αγοράσει τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και να θυμηθούμε παλιές καλές εποχές!

ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ

Javatzis είπε...

Και εγώ αυτό που λέει ο Πάρις έχω ακούσει. Μακάρι όμως να έρθει να παίξει κιόλας κανένα χρόνο. Η ομάδα θα ανέβει αμέσως επίπεδο. Θέλω να δω, βέβαια, πως θα τον πληρώσουνε!