Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Ως Ολυμπιακός...

Μεγάλη φασαρία έχει γίνει με την υπόθεση Βαλνερ. Για όποιον δε ξέρει το θέμα να πω πως στην προηγούμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ο Απόλλων Καλαμαριάς φιλοξένησε τον Ολυμπιακό και τον κέρδισε 1-0. Όμως, χρησιμοποίησε ένα ποδοσφαιριστή, τον Βάλνερ, ο οποίος έχει ήδη μέσα στην αγωνιστική σεζόν αγωνιστεί σε δύο άλλες ομάδες και άρα δεν μπορεί να αγωνιστεί με άλλη. Ο Ολυμπιακός, έκανε ένσταση η οποία εκδικάστηκε εχθές χωρίς ακόμα να έχει βγει απόφαση. Αν κερδίσει την ένσταση παίρνει του τρεις βαθμούς της νίκης και σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Βέβαια πλέον δεν είναι εύκολο γιατί μάλλον υπάρχει μία τροποποίηση που αθωώνει τον Απόλλωνα.
Ως Ολυμπιακός, πιστεύω πως η ομάδα δεν έπρεπε να κάνει ένσταση για την υπόθεση αυτή. Κανένας φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν θέλει να κερδίσει η ομάδα στα χαρτιά βαθμούς που δεν τους άξιζε, αφού στο συγκεκριμένο αγώνα έκανε μόνο μία ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο οι φιλικά προσκείμενες φυλλάδες το βρήκαν δίκαιο αυτό. Άλλωστε παρόλο την ήττα ο Ολυμπιακός είναι δύο πόντους από την κορυφή και άρα μέσα στο παιχνίδι για την κατάκτηση της κούπας.
Από την άλλη όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως οι ομάδες είναι ποδοσφαιρικες ανώνυμες εταιρίες. Κάθε εταιρεία λοιπόν, κοιτά πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον της. Και το συμφέρον της συγκεκριμένης, όπως και των άλλων ομάδων του ΠΟΚ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαι 100% σίγουρος πως οποιαδήποτε ομάδα από τις άλλες δύο του ΠΟΚ, να το πάθαινε αυτό το ίδιο θα έκανε, και ας το παίζουν σήμερα όλοι ηθικολόγοι. Για να μη πω πως αν δεν έκανε την ένσταση θα έβγιαναν όλοι και θα έλεγαν πως κάνει δώρο το πρωτάθλημα στον ΠΑΟ, για την συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας
Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές δε ξέρω άν έχει βγει η απόφαση, αλλά ότι και να γίνει δε θα με εκπλήξει καθόλου, ευχή μου πάντως είναι να χάσει την ένσταση η ομάδα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: