Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Broken Sword


Το Broken Sword 4 είναι από εκείνους τους τίτλους που αφού τους τελειώσεις τους ξεχνάς γρήγορα. Δεν είναι άσχημο ή δύσκολο, αλλά δεν σου αφήνει κάποια αίσθηση συγκεκριμένη. Δεν έχεις εντυπωσιαστεί καθόλου και αυτός είναι και ένας λόγος που δεν είχα γράψει μέχρι τώρα review για αυτό και ας το τελείωσα την προηγούμενη εβδομάδα. Γενικά τα δύο τελευταία παιχνίδια της σειράς δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, σε αντίθεση με τα πρώτα της σειράς.
Γραφικά, είναι το καλύτερο Broken Sword. Όμορφα περιβάλλοντα, με κατάλληλους χρωματισμούς συνθέτουν ένα χάρμα οφθαλμών. Ο ήχος του είναι προβληματικός αφού οι μισές ατάκες δεν ακούγονται! Βέβαια το πρόβλημα πρέπει να διορθώθηκε με το patch που έβγαλε η εταιρία, το οποίο βρήκα αφού το είχα τελειώσει :P
Οι γρίφοι δεν είναι κάτι φοβερό, είναι σχετικά ευκολοι. Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι η μανία στα σύγχρονα adventures να δείχνουν άδεια. Πας σε κάποια περιοχή και δεν έχει κάτι παραπάνω από αυτά που χρειάζεσαι. Έτσι το παιχνίδι δείχνει άδειο και γίνεται ακόμα πιο εύκολο. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει στα adventures από την μετάβαση στη 3D εποχή. Ίσως η ελλειψη χώρου στα αποθηκευτικά μεσα που χρησιμοποιούνται, CD και DVD δηλαδή, να είναι ο λόγος. Πάντως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν ουσιαστικά ένα GB αχρησιμοποίητο με το οποίο θα μπορούσαν να φτιάξουν λίγο τους περιβάλλοντες χώρους.
Η ιστορία είναι για μία ακόμα φορά σχετική με Ναϊτες ιππότες που είναι η αγαπημένη θεματολογία της σειράς. Αλλά όπως έγραψα πιο πάνω δεν είναι εντυπωσιακή όπως στα δύο πρώτα, κλάσσικά πλέον, adventures της σειράς. Όσο για το τέλος δεν με χάλασε που δεν ήταν καλό όσο το ότι είναι απότομο.
Δυστυχώς, το Broken Sword 4 είναι ένα παιχνίδι της σειράς και τίποτα παραπάνω, παρόλο τα υπέροχα γραφικά του.

1 σχόλιο:

Anastasia είπε...

Έχεις δίκιο.Δεν είναι καλό παιχνίδι και δεν χάνεις τίποτα αν δε το δοκιμάσεις.Έχουν αρχίσει και κάνουν ωραία γραφικά και ξεχνάνε την ιστορία.Επίσης, είναι δύσκολο στο χειρισμό, με μια κάμερα η οποία σου σπάει τα νεύρα μέχρι να δείς αυτό που θες.