Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008

Μπράβο Netbeans!


Πριν περίπου ένα- ενάμιση μήνα είχα μπει στο site της Netbeans για να κατεβάσω την έκτη version του δημοφιλούς IDE. Είπα και εγώ να αλλάξω IDE, τουλάχιστον στο σπίτι, μιας και το eclipse δεν τραβάει. Βλέπω λοιπόν το link "Get a Free DVD" και δίνω τα στοιχεία μου. Η αλήθεια είναι πως το ξέχασα εντελώς, βοήθησε και ο φόρτος της δουλειάς. Όμως σήμερα στο maibox με περίμενε ένας μπλε φάκελος! Ήρθε το DVD!. Πολλά μπράβο στη Netbeans για αυτή της τη πρωτοβουλία. Είναι κίνηση που φέρνει κόσμο στο IDE αλλά και στη Java.
Το DVD περιλαμβάνει: το Netbeans IDE 6.0, το JDK 6 Update 3, τον open source server Glassfish V2, τον επίσης open source server Apache Tomcat 6.0.14,το documentation του IDE, το API specification της Java, κάτι παραδείγματα σαν tutorial και ένα βιβλίο για την Java, προφανώς σε pdf μορφή. Θα πει κάποιος, σου χρειάζονται όλα αυτά; Όχι όλα αλλά όταν βλέπεις κάτι τόσο περιποιημένο σε εκπλήσσει ευχάριστα.

1 σχόλιο:

Giannis είπε...

Είχα χρόνια να γράψω java, αλλά στο eclipse πρωτοέμαθα. Αυτό το 6μηνο για ένα μάθημα μου χρειάζεται java + γραφικό περιβάλλον οπότε δοκίμασα (πέρα από το Visual Editor στο eclipse) και το NetBeans. Μου πήρε ελάχιστο χρόνο για να συνειδητοποιήσω πόσο ανώτερο είναι. Βέβαια σαν το VisualStudio κανένα...