Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Glory - glory Manchester



Η Manchester United είναι από εχθές η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας το 3ο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της. Επικράτησε στα πέναλτι με 6-5, της Chelsea, σε ένα κυριολεκτικά μεγάλο τελικό. Η κανονική περίοδος έληξε 1-1.
Οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής. Παρόλο όμως που το πρώτο ημίχρονο ανήκει στη Manchester,επειδή στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε την απόδοσή της περιμένοντας να τελειώσει το ημίχρονο, δέχτηκε την ισοφάριση. Έτσι στο δεύτερο ημίχρονο η Chelsea μπήκε με καλύτερη ψυχολογία και έπαιξε καλύτερα. Όμως επειδή καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τόσο στο δεύτερο μέρος όσο και στη παράταση, ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί η Manchester έχασε ένα πέναλτι με τον Christiano Ronaldo, ενώ η Chelsea δύο με τους Anelka και Terry.
Καλύτεροι πάικτες ήταν από Manchester ο Ronaldo ενώ από Chelsea οι Terry και Lampard.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως οι Άγγλοι πριν από λίγους μήνες αποκλειστήκαν από το Euro2008 και τι έκαναν; Στείλαν 2 ομάδες στο τελικό του Champions League. Μαγκιά τους!

3 σχόλια:

Anastasia είπε...

Το ξέρεις οτι απο τον αγώνα παρακολούθησα μόνο τα πέναλτι.Ένα σημείο θα επισημάνω μόνο:Αυτός ο Ronaldo ευτυχισμένος είναι, κλαίει(βλ. λήξη αγώνα Champions League), δυστυχισμένος είναι, πάλι κλαίει(βλ. τελικό Euro 2004).Ήμαρτον πιά απο πουθενά δεν τον πιάνεις...Αυτός και τον Τιτανικό να έβλεπε, πάλι θα εκλαιγε..

Lucas είπε...

Σε εθνικό επίπεδο η Αγγλία -ενώ έχουν παίκτες- κάτι δεν πάει καλά ωστόσο όσον αφορά τους συλλόγους τους είναι κορυφή καθώς έχουν όλους τους πρωτοκλασάτους να αγωνίζονται σε αυτούς.
Όσον αφορά τον Ρονάλντο θα διαφωνήσω ότι ήταν κορυφαίος για την Μαντσεστερ. Πέραν του γκολ δεν έκανε τίποτα άλλο και λίγο έλειψε να χρηστεί ο μοιραίος με το πέναλτι που έχασε. Ίσως βέβαια να είναι η κατάρα των μεγάλων παικτών να χάνουν κρίσιμα πέναλτι (βλ. Μπάτζιο , Μπέκαμ κτλ)

Javatzis είπε...

Εντάξει έχασε το πέναλτι αλλά ότι ωραίο έκανε η Manchester κατά 70% προερχόταν από τα πόδια του. Ουκ ολίγες φορές έδειξε την άρτια τεχνική του κατάρτιση, μέσα στο παιχνίδι, και ας έπαιζε από τη λάθός μεριά. Για αυτό τον λέω κορυφαίο.
Και ο Τέρρυ έχασε πέναλτι. Αυτό τον κάνει μοιραίο αλλα στην άμυνα της Chelsea ήταν βράχος και έσωσε αρκετές φορές την Chelsea, οπότε ήταν κορυφαίος