Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Πωπω ταλαιπώρια...

Η δουλειά μου βρίσκεται στο "δακτυλίδι" της Κηφησίας. Πράγμα που σημαίνει πως για να πάω από/προς το σπίτι θέλω μία ώρα. Το καλό ήταν πως είχα τρόπους εναλλακτικούς για να πάω. Λέω είχα γιατί, πλέον, δεν υπάρχουν.
Πρώτα, όσο δεν ήξερα, πήγαινα μέχρι Πανόρμου με μετρό και μετά λεωφορείο μέχρι πάνω στη Κηφησίας. Αυτό, το λεωφορείο μπορούσε να κάνει από μισή ώρα μέχρι 50 λεπτά, ανάλογα την κίνηση. Μετά, χρησιμοποιούσα μετρό και προαστιακό από σταθμό Λαρίσσης. Ο προαστιακός έκανε ακριβώς 35 λεπτά. Έπειτα, ξεκίνησαν έργα στη συγκεκριμένη γραμμή και οπότε έπρεπε να αλλάξω δρομολόγιο. Έτσι, χρησιμοποιησα την διαδρομή Δάφνη-Σύνταγμα-Δουκίσης Πλακεντίας και προαστιακός μέχρι Κηφησίας το οποίο αν προλάβαινες τις ανταποκρίσεις ήταν εξαιρετικά πιο γρήγορο. Μέχρι που αρχίσαν και εκεί τα έργα για τους νέους σταθμούς, χωρίς τουλάχιστον να έχουν κανονίσει να έχουν τελειώσει τα έργα του προαστιακού. Έτσι, ένας τρόπος μένει, Δάφνη-Αττική στη γραμμή δύο του μετρό και έπειτα ηλεκτρικός μέχρι Νερατζιώτισσα και μετά ποδαρόδρομος μέχρι το "δακτυλίδι".Η οποία διαδρομή δεν είναι τόσο χάλια αν εξαιρέσει κανείς, τις καθυστερήσεις λόγω των έργων στο Θησείο!!!
Τα πράγματα επιδεινώθηκαν σήμερα λόγω της επίθεσης στο σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφησιάς. Έπρεπε να σταματήσεις Ειρήνη και από εκεί λεωφορείο(!!!).
Η έλλειψη προγραμματισμού σε όλο της το μεγαλείο!Αφού ήθελαν να ξεκινήσουν έργα για τη βελτίωση των γραμμών γιατί δεν τα οργάνωναν έτσι ώστε να μην τρέχουν παράλληλα με άλλα δύο; Τόσο δύσκολο είναι σε όλο το δίκτυο να τρέχει ένα έργο κάθε φορά; Ή επειδή ζυγώνουν οι εκλογές πρέπει να δείξουμε πως κάναμε έργα;
Σου λένε από τη μία να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ και από την άλλη σου βάζουν τέτοια εμπόδια που τελικά ίσως να συμφέρει να πας στη δουλειά με το αυτοκίνητο.


5 σχόλια:

aNTwNHs είπε...

Σχεδόν την ίδια διαδρομή κάνω και είναι όντως απελπισία. Πάντως αν συντονιστείς λίγο με τις ώρες που περνάνε τα εξπρές (X14,E14,E7) από Πανόρμου μειώνεις το χρόνο της διαδρομής αρκετά.

Javatzis είπε...

Μειώνεται αλλά αν έχει κίνηση αστα να πάνε.

Anastasia είπε...

Και ύστερα λες οτι δεν κανουμε καλά που χρησιμοποιούμε 2 κ 3 άνθρωποι, αν μπορούμε, το ίδιο εισιτήριο..Όσο αυτοί δεν προγραμματίζουν τα δρομολόγια, τόσο εμείς θα αντιδράμε με αυτό τον τρόπο.-(πολυ το επαναστατικό μου μου βγήκε)

tkouleris είπε...

eite kanoun swsto programmatismo eite oxi afou den yparxei nomos na apagorevei tin epanaxrisimopoihsh tou eisitiriou mesa se auti tin wra apo allon mporoume kai prepei na to kanoume.

Javatzis είπε...

Είστε λίγο off-topic, αλλά τέλος παντων.
Θοδωρή καταλαβαίνεις πως και νόμος να υπάρχει δεν εφαρμόζεται, γιατί είμαστε στην Ελλάδα.
Αναστασία, να δω τι άλλες δικαιολογίες θα βρεις. Αν δεν κάνω λάθος τα έργα έχουν ξεκινήσει αρκετά αργότερα από την ιστορία με τα εισητήρια της μιάμισης ώρας. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί χρησιμοποιώ μηνιαία κάρτα ;)