Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ρατσισμός και TV

Εδώ και καιρό είναι live το ελληνικό MTV. Το πρόγραμμα του είναι για 15χρονα. Εγώ το βλέπω για κανένα videoclip, αφού δίνει σήμα 16:9.
Εχθές ειδα ένα πρόγραμμα απίστευτα ρατσιστικό. Ένα reality με κάτι κοπέλες που προσπαθούν να γίνουν οι καλύτερες φίλες της Πάρις Χίλτον. Η Χίλτον τους περνά από κάτι δοκιμασίες και μετά διαλέγει δύο και όποια από αυτες δεν της αρέσει την διώχνει. Το όλο project δεν θα με ενοχλούσε αν το κανάλι δεν το παρακολουθούσαν και μικρά παιδιά.
Στην κοινωνία μας υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός και μάλιστα έντονος. Αυτό όμως καλό είναι να μείνει εκτός τηλεόρασης ή τουλάχιστον να μην τον υποθάλπει. Δεν μπορείς να δείχνεις τον όποιο άνθρωπο να απορρίπτει ανθρώπους λες και είναι ένα ζευγάρι παπούτσια. Δεν με νοιάζουν τα κριτήρια με τα οποία το κάνει.To show αυτό δείχνει τη δύναμη που έχει ένας άνθρωπος λόγω της θέσης του, κάνοντας μαριοννέτες κάποιους άλλους. Θεοποείται λόγω της τύχης της να είναι μία από τις κληρονόμους μίας τεράστιας περιουσίας. Δεν παραβλέπω πως έχει βγάλει λεφτά αλλά μόνο και μόνο λόγω ονόματος. Το χειρότερο είναι πως δίνεται η αίσθηση στο reality πως οι κοπέλες κρέμονται από τα χείλη της Χίλτον.
Θα πει κάποιος τι σε νοιάζει αφού οι κοπέλες που πάνε στο show είναι ενήλικες. Όπως εξήγησα δεν με ενοχλεί αυτό αλλά τα άκρως ρατσιστικά μηνύματα που περνάει η εκπομπή.


1 σχόλιο:

tkouleris είπε...

den ftain autoi pou vgazoun tin seira...ftain autoi pou tin vlepoun. as eiani kai 15 xronwn. allwste ta protypa tou oraiou den diamorfonontai se auti tin ilikia...rikse mia matia se oles tis tainies disney, paramythia klp...vrithei apo stereotypa oraiou andras kai oraias gynaikas...