Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Black Mirror


Το Black Mirror είναι ένα όμορφο adventure. Όταν το αγόρασα δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο καλό. Όταν το ξεκινάει κανείς μόνο ενθουσιασμένος δεν μένει, μα αν το συνεχίσει και προσπεράσει κάποια τεχνικά προλήματα θα δει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Στο εν λόγω παιχνίδι ο χρήστης παίρνει τον ρόλο του Samuel Gordon. O Samuel επιστρέφει στο κτήμα της οικογένειάς του, από το οποίο έλειπε 12 χρόνια, λόγω του θανάτου του παππού του. Ψάχνοντας να βρει τον δολοφόνο, πέφτει σε πολλά μυστικά, αρχαία και νεότερα, της οικογένειας Gordon. Το σενάριο χωρίς να είναι απίστευτα πρωτότυπο είναι πολύ καλό.

Ο τεχνικός τομέας έχει πλεονεκτήματα αλλά και τα βασικότερα μειονεκτήματα που βρήκα εγώ στον τίτλο. Γραφικά τα τοπία είναι πανέμορφα μα πάντα μουντά, όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα τέτοιο adventure. Όμως την ίδια στιγμή, οι χαρακτήρες είναι κακόσχεδιασμένοι με πλήθος από pixels να φαίνονται πάνω τους κάνοντας τους προχειροφτιαγμένους. Ηχητικά η μουσική βοηθάει και αυτή, όπως τα τοπία στη δημιουργία μίας καταπληκτικής ατμόσφαιρας, ενώ οι φωνές των πρωταγωνιστών είναι αισχρές και φαίνονται σαν άνθρωποι που απλά διαβάζουν τα κείμενα που τους δόθηκαν.

Οι γρίφοι είναι ποικίλης δυσκολίας και αν και πολλοί έχουν μιλήσει για εκνευριστικό pixel hunting στο παιχνίδι, εγώ λίγες φορές παιδεύτηκα να βρω ότι έπρεπε. Ακόμα αν και το παιχνίδι έχει σαν υπότιτλο τη φράση :"Horror Adventure", η φράση αυτή δικαιολογείται σε δύο μόλις σκηνές προς το τέλος του παιχνιδιού. Τέλος, η διαρκειά του είναι αρκετά μεγάλη χωρίς να γίνεται κουραστικό.

Ενα τελευταίο μειονέκτημα είναι πως το παιχνίδι διαθέτει ένα .exe αρχείο που το AVG βλέπει σαν trojan και το σβήνει ενώ το παιχνίδι το έχω αυθεντικό . Εγώ έλυσα το πρόβλημα αυτό κατεβάζοντας crack:D.

Αν ξεπεράσει κανείς τα όποια μειονεκτήματα και μείνει στην ιστορία και στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού αυτού, θα καταλάβει πως πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες προσπάθειες των τελευταίων ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: