Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ίντα το λές και δεν το κάνεις;

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε να διώξει τον προπονητή της ομάδας και να συνεχίσει με κάποιον άλλο προπονητή τη νέα χρονιά. Απείλησε, σύμφωνα με τις εφημερίδες, πως αν στη φιέστα ακουστεί το παραμικρό εναντίον του θα φύγει. Δυστυχώς δεν ακούστηκε τίποτα. Ο τίτλος του post είναι η δική μου ερώτηση στα λεγόμενά του.

Ο Κόκκαλής έκανε μία απίστευτη κίνηση το προηγούμενο καλοκαίρι φέρνοντας τον Βαλβέρδε, ένα εργατικό προπονητή από την Ισπανία. Στο παλμάρε του τέως πλέον προπονητή το ότι έφτασε πρίν 3 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, με την ομάδα που προπονούσε στο τελικό του UEFA. Ένας τέτοιος νέος και ελπιδοφόρος προπονητής για να έρθει στην Ελλάδα, έπρεπε να του δωθούν πολλά λέφτά. Όπως και έγινε.

Ο Βαλβέρδε το μόνο που δεν κάτάφερε ήταν στην αρχή της χρονιάς να μπει στους ομίλους του Champions League διότι η ομάδα δεν είχε 2 βασικά στελέχη της καθώς η διοίκηση άργησε τρομερά με τις μεταγραφές.Παρόλα αυτά, η πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν αξιόλογη. Πήρε το κυπελλο, καθάρισε το πρωτάθλημα από τα τέλη Φλεβάρη και πέρασε τους ομίλους του UEFA, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός από όταν δημιουργήθηκαν οι όμιλοι του UEFA.

Όταν άρχισαν να μιλάνε για ανανέωση της συνεργασίας ο Ισπανός άρχισε να ζητά χρόνο μήπως και βρει ανάλογα λεφτά στην Ισπανία. Κάτι το οποίο δεν είναι επιλείψημο. Ήθελε να πάει σε καλύτερο πρωτάθλημα. Όταν αποφάσισε να μείνει αν του πρότειναν τα ίδια λεφτά είναι σίγουρο πως θα έμενε. Όμως τώρα η διοίκηση του έδινε λιγότερα που έφταναν στο ίδιο επίπεδο με τα μπόνους.

Κάθε σοβαρός προπονητής για να παράγει έργο πρέπει να κάτσει χρόνια σε μία ομάδα. Αυτό στον Ολυμπιακό δεν το έχουν καταλάβει. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνουν πως η ομάδα έχει ανάγκη προπονητές τύπου Βαλβέρδε και όχι το αντίθετο. Ο Ισπανός είναι σίγουρο πως θα βρεί στη πατρίδα του ή αλλου θέση εργασίας. Επειδή μάλιστα αγαπά αυτό που κάνει θα βρεθεί και σε μεγαλη ομάδα στο μέλλον.

Ο Θρύλος όμως τί θα κάνει; Θα πάει στη λύση Κετσπάγια επειδή είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο φτηνότερος; Αν ο Γεωργιανός δεν πιάσει φτου και από την αρχή για νέο προπονητή; Μη ξεχνάμε πως ο Κετσπάγια έμεινε στην Ανόρθωση αρκετά χρόνια, σιγά μη του δοθούν τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Ή μήπως υπάρχει κανείς που πιστεύει πως ο Κετσπάγια θα βοηθήσει να γίνει η περίφημη, τρομάρα μας, ευρωπαϊκή υπέρβαση;

Ακούγεται η γνώμη πως ο Ολυμπιακός θα πάρει άλλον καλύτερο προπονητή. Μόνο που δεν μας λένε πως τα ονόματα που ακούγονται, θέλουν μπάτζετ για να αναλάβουν.

Προσωπικά, η κίνηση της διοίκησης να μη κρατήσει τον Ισπανό μου απέδειξε για μία ακόμα φορά πως στόχος τους είναι να περάσουν στους ομίλους, να παίρνουν πρωτάθλημα και κύπελλο και τίποτα παραπάνω. Αυτό είναι κρίμα γιατί η ομάδα έχει προοπτικές για κάτι το καλό αλλά η διοίκηση δεν την υποστηρίζει.




Δεν υπάρχουν σχόλια: