Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Gears of War 2 (Xbox 360)



Πριν το Reach και αμέσως μετά την εμπειρία του Too Human, έπαιξα το Gears of War 2 στο 360. Πριν 2 χρόνια είχα την τύχη να παίξω τον πρώτο τίτλο της σειράς στο PC. Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη, καθώς ήταν ότι καλύτερο είχα παίξει μέχρι τότε, από άποψη γραφικών και gameplay. Η θέληση να παίξω το 2 ήταν και ο λόγος που τελικά προτίμησα το 360 έναντι του PS3,  και για τον οποίο δεν έχω μετανιώσει καθόλου.

Το παιχνίδι ξεκινάει λίγο μετά το 1ο παιχνίδι, καθώς τα γεγονότα στο τέλος του τίτλου δεν εξάλειψαν την εξωγήινη απειλή, η οποία επέστρεψε πιο δυνατή. έτσι οι άνθρωποι κάνουν την τελευταία προσπάθεια περνώντας στην επίθεση. Το σενάριο για μία ακόμα φορά δεν ζητά βραβείο πρωτοτυπίας ή ποιότητας, αλλά είναι αρκετά καλύτερο από το πρώτο μέρος.  Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του Marcus Fenix για μία ακόμα φορά και ηγείται της αντεπίθεσης των ανθρώπων.

Οπτικά το παιχνίδι έχει τα κορυφαία γραφικά που έχει δείξει το 360. Άλλωστε οι άνθρωποι που έφτιαξαν τη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού, την περιβόητη Unreal engine 3, είναι υπεύθυνοι για τα γραφικά του τίτλου. Το παιχνίδι έχει μεγάλη ποικοιλομορφία στα τοπία, πολύ μεγαλύτερους χώρους,   σχεδιασμένους έτσι ώστε να δίνoυν πολλά μέρη για κάλυψη στο χρήστη. Ο ήχος είναι σε καλά επίπεδα και η μουσική για μία φορά ακόμα επική.

Από άποψη gameplay, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί περισσότερο από όλους τους άλλους τομείς. Οι εχθροί είναι περισσότεροι και σκληρότεροι. Οι μάχες είναι επικές και μετά το πέρας τους δημιουργείται στον παίκτη μία αίσθηση ικανοποίησης. Πάντως σημείο δύσκολο, όπως στον τελευταίο κακό του πρώτου παιχνιδιού, δεν υπάρχει. Σαφέστατα 1-2 μάχες είναι δύσκολες αλλά με υπομονή βγαίνουν.

Το παιχνίδι έχει και multiplayer. Όμως επειδή για να βρει κόσμο το παιχνίδι, πρέπει να περιμένεις πολύ ώρα , δεν ασχολήθηκα καθόλου.

To Gears of War 2 είναι ο ορισμός του καλού sequel. Καλύτερο, μεγαλύτερο, επικότερο. Λείπει το στοιχείο της έκπληξης από το παιχνίδι, αλλά η δουλειά που έχει γίνει είναι τέτοια που άνετα χαρακτηρίζεται το καλύτερο 3rd person shooter στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: