Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Ωραίες συζητήσεις!

Σάββατο απόγευμα και ο φίλος (και πρώην συμφοιτητής) Γιάννης με παίρνει τηλέφωνο για καφέ, μαζί με τον φίλο (και επίσης πρώην συμφοιτητή) Δημήτρη. Δεν είχα κανονίσει κάτι, είχα πάρει και την δόση από pc gaming εκείνη τη μερα, συν ότι είχαμε να τα πούμε και κανα μήνα δέχτηκα και κλέίσαμε ραντεβού σε μία ώρα στo Παλιό Φάληρο. Απο εκεί ήρθε ο Δημήτρης και μας πήρε με το καινούργιο του αυτοκίνητο (Ford focus, που επέμενε πως δεν είναι αμερικάνικο, αλλά μείγμα γερμανικού(σαλόνι) και γιαπωνέζικου(μηχανή)).
Για να μην πολυλογώ πήγαμε για καφέ και μετά για φαγητό. Οι συζητήσεις μας αρχικά ήταν οι κλασσικές για τα νέα του καθενός, ιστορίες από τη δουλειά, για αυτοκίνητα κλπ. Όταν πήγαμε για φαγητό ξεφύγαμε και αρχίσαμε να μιλάμε για θέματα θρησκευτικά όπως αν υπάρχει Θεός, αν η βίβλος είναι αξιόλογο βιβλίο, για το Μέγα Κωνσταντίνο και τις συνόδους επί των ημερών του κλπ.
Αρχίζω να πιστεύω πως αυτή είναι η αγαπημένη μας συζήτηση αφού και την προηγούμενη φορά στην ίδια θεματολογία καταλήξαμε. Προσωπικά πάντως είναι από τις αγαπημένες μου. Περιέχουν αρκετό μυστήριο και είναι συζητήσεις που μπορεί να μην οδηγούν σχεδόν πάντα πουθενά, αλλά σε βάζουν τουλάχιστον σε μία φάση να επεξεργαστείς αυτά που ακούς και να τα αποδεχτείς ή , τις περισσότερες φορές, όχι. Μάλιστα το γεγονός πως σχεδόν όλα όσα συζητήσαμε δεν περιέχουν αποδείξεις ότι όντως είναι ορθά είναι φοβερό. Εγώ την όλη φάση την βρήκα, όπως και την προηγούμενη φορά, άκρως διασκεδαστική και αναμένω την επόμενη έξοδο.

2 σχόλια:

tkouleris είπε...

Είχατε τέτοια συζήτηση και έλειπα...ντροπή. Θεός δεν υπάρχει....ΤΕΛΟS
God Died....που είπε και ο Νιτσε....

Javatzis είπε...

Ε είσαι μακριά αλλιώς θα σε ειδοποιούσα...Γύρω στις 1:30 το βράδυ το διαλύσαμε. Την άλλη φορά πάντως θα ειδοποιηθείς.