Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Indiana Jones and the Emperor's Tomb



Τελείωσα εχθές το παραπάνω παιχνίδι. Με λίγα λόγια πάρα πολύ καλό. Ανώτερο από όσα Tomb Raider-clones (συμπεριλαμβανομένων και των Tomb Raider τίτλων) έχω παίξει. Με τον συγκεκριμένο ήρωα έχω παίξει και το Indiana Jones and the fate of Atlantis το οποίο θεωρώ ένα από τα καλύτερα adventures που έχουν βγει ποτέ(τέταρτο στην προσωπική μου λίστα). Το the Emperor's Tomb δεν είναι τόσο καλό. Απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κλασικό.Αποτελεί όμως για το είδος του (action-adventure ) μιά πάρα πολύ καλή προσθήκη.
Γραφικά και ηχητικά το παιχνίδι είναι πολύ καλό. Δεν θα βρείτε τα γραφικά των πρόσφατων τίτλων , άλλωστε το παιχνίδι είναι 4 χρόνων πλέον. Περιέχει πολύ ωραία ζωντανά χρώματα.Οι πίστες είναι πολύ έξυπνα φωτισμένες και η κίνηση των χαρακτήρων είναι αρκετά ρεαλιστικη Το μόνο πρόβλημα είναι η κάμερα που όταν το ο ήρωας κολλάει στον τοίχο, αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι, αυτή πάει αυτόματα απέναντί του και δύσκολα μπορεί να γυρίσει ωστέ να δεις τι μπορεί να του έρθει από εκεί.
Όσον αφορά το gameplay οι πίστες είναι σχετικά εύκολες και πολλές είναι αρκετά μικρές. Το μόνο που μου την έσπασε είναι πως δεν μπορείς να κάνεις save στην μέση της πίστας αφού το παιχνίδι βγήκε και σε κονσόλες και άρα ακολουθεί αυτό το σύστημα save. Το παιχνίδι αποτελείται από 10 ενότητες με 5-6 πίστες η κάθεμία. Αυτό συνεπάγεται πολλά άλματα, κλωτσομπουνίδια και πυροβολισμούς. Δεν θα μπορούσε βέβαια το παιχνίδι να μην περιέχει το θρυλικό μαστίγιο του Indy καθως και μία αναφορά στην φοβία του στα φίδια.
Επόμενο παιχνίδι στην θέση του Indy το adventure Keepsake

Δεν υπάρχουν σχόλια: