Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Champions League final!

Σήμερα είναι ο μεγάλος τελικός του Champions League, της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, και γίνεται στην Ελλάδα. Ελπίζω να δούμε έναν ενδιαφέρων τελικό με πολλά γκολ, έστω και αν τα στοιχεία και οι αναλύσεις δείχνουν το αντίθετο.
Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και περιμένω με ενδιαφέρον το αποψινό παιχνίδι. Άλλωστε είμαι φαν του ποδοσφαίρου, το οποίο θεωρώ το πιό ωραίο σπορ στον πλανήτη, μετά το σεξ βεβαίως βεβαίως. Ναι, ναι ξέρω φίλε Θοδωρή πως το μπάσκετ, σαν λαό, μας πάει πιο πολύ, έχουμε και περισσότερες επιτυχίες εκεί, αλλά αυτές οι προτιμήσεις είναι καθαρά υποκειμενικές.
Το ωράιο σε αυτόν τον τελικό είναι ότι συμμετάσχουν δύο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Milan και Liverpool, με 6 και 5 κούπες αντίστοιχα, αποτελούν την καλύτερη ατραξιόν για τον αποψινό τελικό. Είναι και o τελικός πριν δύο χρόνια με την αγγλική ομάδα να αρπάζει την κούπα μέσα από τα χέρια της ιταλικής στο δεύτερο ημίχρονο, που δίνει μία άγρια ομορφία στο σημερινό παιχνίδι.
Οι Ιταλοί ζητούν εκδίκηση για την χαμένη κούπα και θεωρητικά είναι, όπως και τοτε άλλωστε, το μεγάλο φαβορί παρόλα τα χρονάκια τους. Αποτελούν την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια με 4 κατακτήσεις του βαρύτιμου τροπάιου και, αν δεν κάνω λάθος συμμετοχή σε 8 τελικούς. Οι Άγγλοι από την άλλη, δεν πρόκειται να τους χαρίσουν μία εύκολη νύχτα και θα κάνουν το παν για να επαναλάβουν το προπέρσινο κατόρθωμα.
Δύο στοιχεία μου την έσπασαν: α)Δεν έβγαλα φωτογραφία με την κούπα γιατί βαριόμουν να πάω στο Καλλιμάρμαρο.....
β)Δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική να βρεθεί ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό τα επόμενα χρόνια γεγονός που φαίνεται από το απίστευτα χαμηλό επίπεδο που βρίσκεται το πρωτάθλημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: