Τρίτη 29 Μαΐου 2007

Gaming εμπειρίες

Επειδή δεν έχω τι άλλο να γράψω, θα αρχίσω να γράφω κάποια posts για τις εμπειρίες μου από την ενασχόληση μου με τον τομέα των παιχνιδιών, κυρίως στο pc αλλά και στο ps2 αν και στο δεύτερο πιο σπάνια. Όταν λέω εμπειρίες δεν εννοώ να κατονομάσω όλους τους τίτλους που έχουν περάσει από τα χέρια μου και να τους βαθμολογήσω, θα γίνει για ορισμένους μόνο, αλλά θα γράφω για αυτούς με τους οποίους ασχολούμαι αυτή την εποχή.
Την προηγούμενη Τετάρτη απεγκατέστησα χωρίς να τερματίσω το Icewind Dale 2. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν έπρεπε να βγαίνουν τέτοια παιχνίδια. Είχα την υπομονή πριν από χρόνια να τερματίσω το Icewind Dale 1 και ξέρωντας ότι το sequel θα είναι μεγαλύτερο ήλπιζα ότι δεν θα είχε τα ίδια λάθη. Αμ δε. Το παιχνίδι είναι πιο γραμμικό και από το Diablo,το οποίο θεωρώ φοβερό παιχνίδι, αλλά σε αντίθεση με αυτό καθόλου εθιστικό. Ειδικά το θέμα της γραμμικότητας στα RPG με νευριάζει απίστευτα. Βάλτε ρε παιδιά 2-3 side quests ανα περιοχή σιγά τον κώδικα! Τουλάχιστον θα μπορούσαν να βάλουν ένα ενδιαφέρον σενάριο να σε κρατάει, όπως πχ στο Baldur's Gate. Στο BG είχα πορωθεί μόνο και μόνο από την εισαγωγή. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που κάποια sites αλλά και περιοδικά του χώρου το εντάσσουν(το ID 2) στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων RPG, τόσο αυτό όσο και τον προκάτοχό του. Όταν έχουν βγει RPG όπως οι σειρές Fallout, Elder Scrolls(ειδικά τα Morrowind και Oblivion) και Gothic, η σειρα Icewind Dale θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. Προσωπικά δεν σκέφτομαι να ξανασχοληθώ ξανά με την σειρά αυτή.
Έπειτα εγκατέστησα ένα adventure το Return to Mysterious Island. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αν και μικρό σε διάρκεια ήταν πολύ καλό και το προτείνω σε κάθε fan του συγκεκριμένου genre. Δεν το θεωρώ κορυφαίο,κορυφαία για μένα σαν adventures είναι η σειρά Myst(εξαιρουμένου του Riven), το Escape from Monkey Island και το Longest Journey. Πάντως είναι ένας τίτλος για να περάσει ωραία μισή με μία εβδομάδα στο pc. Το τελείωσα μόλις εχθές και δεν με απογοήτευσε καθόλου.
Τελειώνοντας να πω ότι χθες εγκατέστησα το Indiana Jones and the Emperor's Tomb . Το συγκεκριμένο παιχνίδι έιναι τύπου Tomb Raider με πολύ καλά γραφικά και μπόλικη δράση. Είχα παίξει στο παρελθόν μία δύο πίστες και μου φάνηκε πολύ καλό.

3 σχόλια:

javapapo είπε...

παρε ενα ps3...join the club!

tkouleris είπε...

Ρε συ Σταυρο. Το BG δεν έχει σενάριο. Είναι όμως πολύ καλή μεταφορά των κανόνων d&d. Όσο για την γραμμικότητα που λες...το είπες μόνος σου. Δεν το έπαιξες όλο το παιχνίδι άρα δεν ξέρεις πόσα site quests μπορεί να έχει. Τεσπα....happy gaming.

Javatzis είπε...

Πάρη, καλό το ps3 αλλά ακριβό....700 ευρώ είναι ΠΟΛΛΑ λεφτα.Μην νομίζεις και το ps2 από σπόντα ήρθε στα χέρια μου.
Θοδωρή, το BG έχει σενάριο.Μπορεί όχι τέλειο, αλλά έχει.Αν θες να το γράψω κιόλας, μιας και το θυμάμαι.Αλλά δεν είναι γραμμικό.Τώρα όσον αφορά το ID2 φαντάσου ένα χάρτη που μία μικρή πόλη μόνο είναι των ανθρώπων και όooλα τα άλλα είναι των Orcs.Έχοντας τελειώσει με τα quests της πόλης πόσα side quests μπόρει να έχει απο εκεί και πέρα; Τέσπα, μέχρι να το παρατήσω δεν είχε κανένα.Οπότε και εγένετο το uninstall.