Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ankh 2: Heart of Osiris


Το Ankh 2 είναι ένα adventure που περιγράφει τις καινούργιες περιπέτειες του Assil, στον οποίο έχει δοθεί το ιερό σύμβολο της ζωής των αρχαίων αιγυπτίων, το ankh δηλαδή. Το τί δυνατότητες έχει το ankh δεν θυμάμαι, η εξήγηση δίνεται στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Είμαι 100% πως σε 5-6 μήνες δεν θα θυμάμαι τίποτα και από αυτό το Ankh.
Γραφικά δεν είναι κάτι το πρωτοποριακό μα κάτι τέτοιο δεν ενοχλεί. Τη δουλειά τους, τα γραφικά, την κάνουν και με το παραπάνω. Όμορφα ανοιχτόχρωμα τοπία δίνουν μία χιουμοριστική καρτουνίστικη απεικόνιση της αρχαίας Αιγύπτου, εμπλουτισμένη με στοιχεία από τον σημερίνό πολιτισμό.
Οι γρίφοι του δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και το παιχνίδι χαρακτηρίζεται μικρό σε διάρκεια. Το κακό είναι πως δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Η ιστορία που λέει δεν εντυπωσιάζει. Δεν μένει στη μνήμη. Κάτι τέτοιο είναι κρίμα γιατί έχει πολύ καλή θεματολογία (Αρχαία Αίγυπτος) και παρουσιάζεται με χιουμορ.Όμως στη κατηγορία των adventures το σενάριο και πως το παρουσιάζεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Έμαθα πρόσφατα πως υπάρχει ή θα βγει και τρίτος τίτλος της σειράς. Δεν ξέρω ακόμα αν θα ασχοληθώ αλλά δεν νομίζω να ξεφύγει από τη μετριότητα, καθαρά υποκειμενική άποψη, της σειράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: