Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Περί hacking στον CERN....

Πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο έγινε, πριν μέρες η αλλαγή του homepage του πειράματος CERN από ελληνική ομάδα hackers, την GST. Όλα τα MME μας πληροφορούσαν πως οι hackers, αποκαλούσαν τους διαχειριστές της σελίδας σχολιαρόπαιδα κλπ, κλπ. Τα ελληνικά ΜΜΕ αναμετάδοσαν την είδηση χωρίς καν να διαβάσουν τι έγραψε η ομάδα στην homepage, παρόλο που τα έγραψαν στα ελληνικά. Σήμερα έπεσε στα χέρια μου η hacked σελίδα και την παραθέτω:


Αν αυτά που λέει εδώ έχουν καμία σχέση με αυτά που ακούστηκαν απο τα ΜΜΕ,μάλλον δεν ξέρω να διαβάζω. Οι hackers της GST σαφώς και μιλάνε για σχολιαρόπαιδα και άσχετους μα δεν τα λένε για τους διαχειριστές της σελίδας. Μιλάνε για κάποιους άλλους εντός της ελληνικής επικράτειας.
Πληροφοριακά, για όσους δεν ξέρουν, οι hackers είναι άτομα που βρίσκουν κενά ασφαλείας σε δίκτυα και webpages και τα γνωστοποιούν στους διαχειριστές ώστε να εκλείψουν. Aν όμως όλο αυτό το κάνουν με σκοπό να βλάψουν το δίκτυο ή να επωφεληθούν δεδομένα κλπ, λέγονται crackers. Πασιφανές πως οι της GST ανήκουν στη πρώτη κατηγορία.
Παραθέτω και τη πηγή μου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: