Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Ο καλύτερος τελικός


Εισαγωγικά να πω ότι στο μπάσκετ υποστηρίζω την ομάδα του ΠΑΟΚ. Όμως προχθές έγινε ένα από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που έχω δει ποτέ.
Το παιχνίδι δεν ήταν ποτέ σίγουρο προς την μία ή την άλλη πλευρά. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 7 πόντους δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι.
Είναι φοβερό το σασπένς που είχε το παιχνίδι χωρίς οι δύο ομάδες να παίξουν καλαπληκτικό μπάσκετ. Γιατί ούτε ο Παναθηναϊκός επαιξε καλά, με τα άπειρα χαμένα τρίποντα και την επιμονή του σε αυτά, ούτε και ο Ολυμπιακός με 10 στο σύνολο χαμένες βολές, και καμιά 10ριά χαμένα ριμπάουντ στην άμυνά του. Πάντως όσοι είδαν το παιχνίδι δεν ήθελαν να τελειώσει.
Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Μία ομάδα που πελαγοδρομούσε σε όλη τη σεζόν, δείχνει αρκετά βελτιωμένη στους τελικούς. Στο προχθεσινό παιχνίδι αν και δεν είχε σε καλή βραδιά τον Ματσιγιάουσκας, τον Σχορτσιανίτη στον πάγκο και τον Άκερ στον κόσμο του, κόντεψε να πετύχει την νίκη της δεκαετίας. Κατα τη γνώμη μου θα μπορούσε να έχει τελειώσει το συγκεκριμένο παιχνίδι αρκετά νωρίς, αν δεν είχε τόσα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.
Ο Παναθηναϊκός αντίθετα, παρουσιάζεται χωρίς καθαρό μυαλό και κουρασμένος στους τελικούς. Μέχρι τώρα αποδείχθηκε ότι δεν χρειάστηκε να φουλάρει για να φτάσει εδώ. Στο προχθεσινό παιχνίδι είχε δύο παίκτες μόνο σε καλή μέρα. Τον Τομάσεβιτς και τον Μπατίστ. Και όμως κέρδισε. Βέβαια ήταν τυχερός. Ειδικά στο τρίποντο του Μπατίστ τι να πει κανείς....
Πιστεύω πως εάν ο Παναθηναϊκός δεν παίξει πολύ καλά στο ΣΕΦ ώστε να κερδίσει, ο Ολυμπιακός θα μπορέσει στο επόμενο ματς του ΟΑΚΑ να πάρει τον τίτλο. Σκέφτομαι να το παίξω και στο στοιχημα....
Λίγα λόγια για τον άνθρωπο που τελικά καθόρισε τον νικητή, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αν και δεν έπαιξε καλά, σε δύο (τρεις μαζί με το φάουλ) φάσεις έδωσε την νίκη στην ομάδα του, αποδεικνύοντας οτι είναι μεγάλος παίκτης. Χαίρομαι που ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη είναι Έλληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: