Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Dark Star One



Το Dark Star One ανήκει στη κατηγορία των space simulators. Μία κατηγορία που γνώρισε μεγάλη άνθηση την δεκατία του 80 και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90. Κύριος εκφραστής αυτής της κατηγορίας είναι το θρυλικό Elite. Πλέον όμως που ακόμα και τα παιχνίδια τυποποιούνται δεν βγαίνουν πολλοί τίτλοι στη κατηγορία αυτή.Είχα την τύχη να παίξω πριν περίπου 3 χρόνια το Freelancer, το οποίο θεωρώ το καλύτερο παιχνίδ που έχω παίξει ποτέ
Το Dark Star One, γερμανίκής προέλευσης, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. Γραφικά, αν και βαρύ, είναι ιδιαίτερα όμορφο. Αλλά και σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους τομείς τα παεί περίφημα.
Εκεί όμως που τα κάνει μούσκεμα είναι στο νευραλγικό τομέα του gameplay. Καταρχάς δεν μπορείς να αλλάξεις σκάφος αφού το σκάφος σου είναι το Dark Star One. Μπορείς βέβαια να το αναβαθμίσεις αλλά χάνει την φρεσκάδα που θα αποκτούσε αν μπορούσες να το αλλάξεις.
Έπειτα έχει το πρόβλημα ότι όλες οι αποστολές μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Είναι δηλαδή ιδιαίτερα επαναλαμβανόμενο.
Κλείνοντας, να πω πως είναι κρίμα που σε μία τόσο ωραία κατηγορία βγαίνουν πλέον τίτλοι με το σταγονόμετρο. Πάντως το Dark Star One δεν βοηθάει ιδιαίτερα προς τη κατεύθυνση αυτή.

1 σχόλιο:

tkouleris είπε...

Πάντα τα εβρισκά βαρετά αυτά τα παιχνίδια. Είχα δοκιμάσει το wing commander πριν μερικά χρόνια αλλά δεν με εντυπωσίασε.