Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Splinter Cell: Chaos Theory


Η σειρά παιχνιδιών Splinter Cell είναι μία από τις δύο κορυφαίες σειρές action-stealth,αυτή τη στιγμή. Η άλλη κορυφαία είναι αυτή του Metal Gear Solid. Όμως παρόλο που το MGS είναι το αγαπημένο μου και οι ιστορίες του είναι κορυφαίες οφείλω να ομολογήσω πως υστερεί σε gameplay σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο. Οι κατασκευαστές της σειράς Splinter Cell, έχουν πιάσει το νόημα και κάθε νέο επεισόδιο της σειράς μπορεί να μην διεκδηκεί oscar σεναρίου αλλά έχει όλο και περισσότερη δράση.
Γραφικά ο τίτλος είναι διαμάντι. Απίστευτες σκιάσεις, καταπληκτικά χρώματα και γενικά το κορυφαίο από τα τρία πρώτα που έχω παίξει. Ηχητικά επίσης πολύ καλό, υποστηρίζει και dolby surround ήχο.
Για το gameplay τι να πώ; Η σειρά δίνει τα ρέστα της σε κάθε επεισόδιο. Έτσι και εδώ, έχει ακατάπαυστη δράση, ο ήρωας εκτελέι άρτια όλες τις κινήσεις του, κάποιες από τις οποίες είναι καινούργιες, και γενικά το όλο concept σε είσάγει και το κυριότερο σε κρατάει στο παιχνίδι μέχρι τέλους.
Το Chaos Theory αποτελείται από 10 πίστες-αποστολές και αυτό το κάνει αρκετά μικρό σε διάρκεια, περίπου 10 ώρες παιχνίδι. Προσωπικά μου άρεσε που ήταν μικρό και περιεκτικότατο.
Το παιχνίδι έχει και ανεπτυγμένο online μέρος που μπορεί κανείς να παίξει είτε στους επίσημους servers είτε με φίλους. Εγώ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με αυτόν τον τομέα.
Αν και είναι παλιό, αν σε κάποιον αρέσει το stealth στα παιχνίδια με το Chaos Theory θα περάσει πολύ καλά τις όποιες ώρες αφιερώσει σε αυτό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Όμως παρόλο που το MGS είναι το αγαπημένο μου και οι ιστορίες του είναι κορυφαίες οφείλω να ομολογήσω πως υστερεί σε gameplay σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο.". Άκυρο. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, το gameplay του Splinter είναι βαρετό και ανέμπνευστο σε σχέση με το αποτέλεσμα της ιδιοφυίας του Kojima.

Javatzis είπε...

Εγώ μιλάω για τα δύο πρώτα της σειράς MGS καθώς τα επόμενα δεν τα έχω δοκιμάσει.
Αλλά κακά τα ψέμματα αυτά τα πράγματα είναι καθαρά υποκειμενικά